Nedeľa29. september 2024, meniny má Michal, Michael, Michaela, zajtra Jarolím

Sneh v Košiciach: Mládež sa tešila, vodiči hromžili a búrali

Prešovčanky Katka Novotná (26)  a Stanka Šimoňáková prišli do Košíc na nákupy a snehu sa potešili. Zobraziť galériu (3)
Prešovčanky Katka Novotná (26) a Stanka Šimoňáková prišli do Košíc na nákupy a snehu sa potešili. (Zdroj: Nový Čas)

VÝCHODNÉ SLOVENSKO - Poriadna snehová nádielka konečne zavítala aj na východ Slovenska. Deti sa skutočne potešili, no vodiči riadne hromžili. Len v Košiciach včera mestská doprava v niektorých prípadoch meškala aj tridsať minút. Problémy robili najmä kopce, a to nielen v meste, ale i v jeho okolí.

Prvé poriadne sneženie preverilo slabiny cestárov. Na dispečingu mestskej hromadnej dopravy nestíhali dvíhať telefóny. „Obrovské problémy,“ zhrnul výstižne situáciu na košických cestách dispečer DPMK. Autobusy sa nevedeli dostať na sídliská, ktoré sú na kopcoch, teda na Furču, Ťahanovce či KVP.

Až dve hodiny bola odstavená doprava na Vojenskej ulici, ktorá bola ako zrkadlo. „Katastrofa! Stojíme tu už hodinu a zatiaľ tu nebol ani jeden posýpač,“ rozhorčene konštatovali nasrdení vodiči. „Doprava v niektorých prípadoch mešká i pol hodiny,“ dodal dispečer. V Košiciach došlo aj k viacerým dopravným nehodám, pri Jakabovom paláci neznámy vodič nabúral do zastávky, kde zranil chlapca (12) a z miesta nehody ušiel. Chlapca odviezli do nemocnice na pozorovanie. V meste sa vytvárali zápchy.

Lepšia situácia nebola ani na Dargove či pri Slanci, kde cestu skrížili kamióny. V Prešove zasa chvíľu nefungovali trolejbusy. Haváriu kamióna s osobným autom zaznamenali aj pri Budimíre, viacero kolízií dokumentovali aj policajti pri Michalovciach.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu