Piatok27. september 2024, meniny má Cyprián, Damián, zajtra Václav

Medvídek

Čo sa stane, keď pretvárka, tajnosti a lži vyjdú na povrch? Zobraziť galériu (9)
Čo sa stane, keď pretvárka, tajnosti a lži vyjdú na povrch?

Komédia od tvorcov úspešných Pelíškov a Pupenda tentoraz o svete, v ktorom je ženský princíp silnejší ako mužský, mäkké je silnejšie ako tvrdé a voda je silnejšia ako kameň.

Príbeh zo súčasnej Prahy rozpráva o osudoch troch kamarátov, ktorí sa poznajú už od školských lavíc. Majú k sebe veľmi blízko, so svojimi rodinami sa navštevujú a ich vzťahy sa zdajú byť idylické. Málokto z ich okolia, vrátane ich manželiek však tuší, že každý z nich má nejaké tajomstvo. Čo sa stane, keď pretvárka, tajnosti a lži vyjdú na povrch? Vydrží ich priateľstvo a manželstvá? Film s nadhľadom a ľahkosťou rozpráva skutočné príbehy skutočných ľudí a s humorom ukazuje rôzne spôsoby riešenia manželských kotrmelcov.

S Medvídkom prichádza do kín najúspešnejšia česká filmárska trojica posledných rokov – režisér Jan Hřebejk, scenárista Petr Jarchovský a producent Ondřej Trojan. Vo filme sa zišlo tiež niekoľko hercov, s ktorými už Hřebejk spolupracoval, autori však pre nich vymysleli úplne odlišné postavy. „Snažil som sa hercov presvedčiť, že film zasiahne tým viac ľudí, čím bude osobnejší,“ povedal o filme režisér. „Pozitívne je, že je v ňom humor, nadhľad a na všetkom je poznať osobný vklad,“ dodal.



Réžia: Jan Hřebejk (Šakalí léta, Pelíšky, Musíme si pomáhať, Pupendo, Horem Pádem, Kráska v nesnázích)
Hrajú: Aňa Geislerová, Roman Luknár, Jiří Macháček, Táňa Vilhelmová, Ivan Trojan, Nataša Burger, Zuzana Fialová, Klára Issová, Jiří Menzel, Věra Křesadlová a ďalší

Žáner: komédia
Rok výroby: 2007
Krajina pôvodu: Česká republika
MN 12
Dĺžka: 98 min.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu