Piatok27. september 2024, meniny má Cyprián, Damián, zajtra Václav

Izraelská armáda oznámila nové útoky na ciele Hizballáhu na juhu Libanonu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP/Hussein Malla)

TEL AVIV - Izraelská armáda (IDF) oznámila, že vo štvrtok večer začala ďalšie nálety na ciele Hizballáhu v južnom Libanone. Došlo k tomu po tom, čo najvyšší predstavitelia krajiny rázne odmietli výzvu na 21-dňové prímerie, ktorú podporovali aj Spojené štáty.

"IDF v súčasnosti útočí na ciele teroristického hnutia Hizballáh v južnom Libanone," uviedla armáda vo vyhlásení.Izrael v uplynulých dňoch spustil najintenzívnejšie letecké útoky na Libanon od vojny v roku 2006. Bombardovanie si doteraz vyžiadalo už vyše 600 obetí.

archívne video

Elitné špeciálne jednotky Hizballáhu predstavuje bezprostrednú hrozbu smerom k severnej hranici Izraela (Zdroj: X/Israel Defense Forces)

Francúzske ministerstvo zahraničných vecí vo štvrtok informovalo, že počas útokov prišla tento týždeň o život aj Francúzska žijúca na juhu Libanonu, keď sa jej dom zrútil v dôsledku výbuchu.

"S ľútosťou oznamujeme, že v pondelok zahynula 87-ročná krajanka v dedine neďaleko mesta Súr. Budova, v ktorej bývala, sa zrútila po blízkom a rozsiahlom výbuchu," uviedlo ministerstvo.

Viac o téme: útokyIzraelLibanonHizballáh
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu