Streda2. október 2024, meniny má Levoslav, zajtra Stela

Skupina Hex štartuje turné

Hex
Hex

BRATISLAVA - Slovenská skupina Hex, ktorá sa pred pätnástimi rokmi dostala do povedomia kultovým albumom Ježiš Kristus nosí krátke nohavice, má pre svojich fanúšikov pripravených niekoľko noviniek.

Tou prvou je novembrová séria koncertov v ôsmich slovenských mestách. Turné odštartujú vo štvrtok 8. novembra v prešovskom City klube a ukončia 24. novembra v šalianskom Metro klube. Narodeninové turné je zároveň propagačnou šnúrou k ich prvému DVD Cesta z mesta / Žákovic Open Live.

V rámci turné, ktoré Hex absolvuje spolu so skupinou Hudba z Marsu, precestujú takmer celé Slovensko. Ako prezradil Yxo, turné ozvláštnia tým, že sa vrátia aj ku skladbám, ktoré na svojich vystúpeniach bežne nehrávajú. Priestor by tak mali dostať piesne zo všetkých albumov, ktoré skupina v uplynulých pätnástich rokoch vydala. "S chalanmi sme dali tejto šnúre súkromný podtitul 'Pre radosť tour 2007'. Preto sme sa rozhodli oprášiť aj niektoré staršie kúsky," vysvetlil Yxo.

Na záver jesenného turné čaká štvoricu Ďuďo, Yxo, Tybyke a Fefe krst spomínaného DVD. Ten si naplánovali na Zimný Žákovic Open Festival, ktorý sa uskutoční v piatok 30. novembra v bratislavskom PKO. Na podujatí s nimi vystúpia spriatelené kapely Cliché, Vetroplach, Polemic a Mig 21, ktorej frontmanom je český herec Jiří Macháček. Členovia skupiny zatiaľ taja, kto bude krstným otcom ich prvého DVD.

Bližšie informácie o turné prináša oficiálna stránka skupiny www.hex.sk.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu