Štvrtok3. október 2024, meniny má Stela, zajtra František

Zednikovič: Stále nemá hrob

Marián Zednikovič Zobraziť galériu (2)
Marián Zednikovič

BRATISLAVA - Ešte stále nenašiel pokoj! Hoci herec Marián Zednikovič († 55) zomrel už pred pol rokom, jeho obdivovatelia márne hľadajú hrob, kam by položili kvety alebo kde by zapálili sviečku.

Verejnosť sa s Marošom rozlúčila začiatkom mája, no urna s jeho popolom ešte stále nespočinula v zemi... Ak niekto chce položiť aspoň počas Sviatku všetkých svätých na hrob obľúbeného herca kyticu, bude hľadať márne. Na Martinskom cintoríne v Bratislave je len náhrobok s menami Marošových zosnulých rodičov. Opodiaľ síce vzniká nový hrob pre herca, ten má však zatiaľ len podobu betónových základov. „Áno, manželka pána Zednikoviča zaplatila hrobové miesto, ale viac vám nemôžem povedať,“ potvrdil zdroj z Martinského cintorína. Netypický tvar betónových základov naznačuje, že rodina zosnulého herca nekúpila štandardný pomník.

„Ešte som nič také nevidel, možno si dávajú niečo robiť na zákazku u sochára,“ rozmýšľal nad základmi robotník z cintorína. Marián Zednikovič zomrel 5. mája tohto roka po vyše ročnom boji s rakovinou lymfatických uzlín. To, kde ležia hercove pozostatky, netuší ani jeho prvá manželka Ľuba Zednikovičová. „Ja neviem, čo je s hrobom. Na to by vám najlepšie odpovedala jeho manželka,“ odporučila nám Marošova exmanželka. S Ľubou Zednikovičovou prežil 25 rokov a vychoval s ňou dvoch synov.

Vdova Jana Lichardová ani hercovi synovia na telefonáty nereagovali. „Urna s popolom pána Zednikoviča je možno uložená v depozite,“ domnieva sa zdroj z cintorína. V bratislavskom krematóriu sa však urna môže skladovať najviac rok. Inou možnosťou je, že urnu s popolom má zatiaľ doma jeho vdova. Hercovi obdivovatelia si tak zrejme počas tohtoročných Dušičiek budú môcť na umelca zaspomínať len symbolicky - tichou spomienkou.

Aj ich pochovali neskôr

Ivan Krajíček († 56) - urnu s hercovými pozostatkami mala jeho vdova doma celých päť rokov. Do zeme v Slávičom údolí ju uložila, až keď začala s prestavbou domu a popol svojho manžela už nechcela nikam prenášať.

Stella Zázvorková († 83) - synovec Jan Zázvorka pochoval svoju slávnu tetu tajne a bez svedkov po dva a pol roku od jej úmrtia. Popol odpočíval u neho v skrini, pretože Jan sa vraj bál novinárov. Na hrob v pražskom Motole nedal vyryť ani Stellino meno.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu