Piatok4. október 2024, meniny má František, zajtra Viera

Ako si rozdelia majetok Mariána Zednikoviča?

Marián Zednikovič († 55) rozdelil väčšinu majetku ešte počas svojho života. Zobraziť galériu (11)
Marián Zednikovič († 55) rozdelil väčšinu majetku ešte počas svojho života.

BRATISLAVA - Nezabudnuteľný herec Marián Zednikovič († 55), ktorý pred týždňom podľahol zákernej rakovine lymfatických uzlín, opustil tento svet vyrovnaný a v pokoji.

Nezanechal tu rozhádaných pozostalých, ktorí sa nevedia dohodnúť na jeho dedičstve a nezostali tu po ňom ani nedoriešené spory či nevyrovnané účty... Marián Zednikovič sa stihol so všetkým vyrovnať ešte počas života. A čo mohol rozdeliť, o to ho pripravili chamtivci!

Hoci je rana z úmrtia skvelého umelca stále čerstvá, skôr či neskôr bude musieť jeho rodina riešiť aj otázku dedičstva. Marián Zednikovič nepatril medzi bohémov, ktorí si potrpia na luxus a prepych. So všetkým, čo mal, sa podelil so svojimi blízkymi. Dokazuje to aj výpis z katastra nehnuteľností. Umelec síce žil so svojou druhou manželkou Jankou Zednikovičovou v domčeku v bratislavských Podunajských Biskupiciach, no v dome sídli firma, ktorej majiteľkou je hercova vdova. Naprázdno neobišli ani Zednikovičovi dvaja synovia z prvého manželstva . O oboch potomkov sa postaral a chlapci - 31- -ročný Tomáš aj 27-ročný Lukáš - vlastnia nehnuteľnosti v centre Bratislavy.

Jediné, čo herca pred smrťou trápilo, bolo zdravie a šťastie jeho synov. Veď i svoju poslednú myšlienku venoval im. Podľa Zednikovičovej sestry Zdenky krátko pred skonaním povedal: „Jediné, čo si prajem, je, aby boli moji synovia v poriadku a šťastní.“ Zrejme sa mu v mysli vynorili spomienky na všetky rodičovské útrapy, s ktorými sa musel v období dospievania svojich ratolestí popasovať.

O zisk z predaja cédečiek z úspešného rozhlasového sitkomu Lord Norton a jeho sluha James ho pripravili podnikavci chtiví zisku. „Na východnom Slovensku sa objavili pirátske kópie a s tým sa vtedy nedalo nič robiť. Hra sa predávala na magnetofónových páskach a tie sa ľahko kopírovali,“ smutne podotkol Stano Dančiak, teda sluha James. Obaja si čo-to privyrobili na divadelnej verzii sitkomu (730 repríz), na ktorú sa lístky podľa slov vydavateľa Štefana Wimmera „predávali ako teplé párky“.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu