Piatok4. október 2024, meniny má František, zajtra Viera

Marián Zednikovič zabúdal na bolesť v cukrárni

Marián do poslednej chvíle pracoval. Režíroval dabing veľkofilmu Letec s Leonardom DiCapriom v hlavnej úlohe aj 36-dielny detský seriál Malá morská víla. Zobraziť galériu (8)
Marián do poslednej chvíle pracoval. Režíroval dabing veľkofilmu Letec s Leonardom DiCapriom v hlavnej úlohe aj 36-dielny detský seriál Malá morská víla.

BRATISLAVA - „Pán Zednikovič tu bol desať dní predtým, ako zomrel. Sršal energiou, bol veselý a vravel, že práve sa vracia z dabingu,“ spomínajú na nedávno zosnulého herca smutní zamestnanci bratislavskej cukrárne Milica.

Tá je vzdialená len niekoľko krokov od domu, kde Marián Zednikovič († 55) žil s manželkou šesť rokov. Túto nenápadnú cukrárničku populárny herec nikdy neobišiel. Život si rád osladil medovými rezmi, ktoré doslova miloval.

Hoci skromná cukrárnička nie je žiaden nóbl podnik, Marián si v nej obľúbil maškrty, ktoré nosil aj manželke. „Miloval naše medové rezy. Dával si aj dve deci červeného vínka, to mal veľmi rád. Ale na zákusky nedal dopustiť, často sme mu ich robili aj na objednávku, aby si na nich mohol pochutnať aj doma,“ spomína pani z cukrárne.

Marián Zednikovič zabúdal na
Zobraziť galériu (8)
Teraz v hercovej obľúbenej cukrárničke horí sviečka na jeho počesť. „Keď som sa tú smutnú správu dozvedela, preplakala som celý deň. To nebol len náš zákazník, bol to kamarát, ktorý sa vždy zastavil, porozprával,“ spomína pani spoza pultíka so zmrzlinou. „Ja som ho poznal už mnoho rokov. Bol to veľký herec a pritom obyčajný a skromný človek,“ potvrdzuje slová cukrárky jej kolega.

Mariána nemilovali ľudia len pre jeho herecké výkony, ale aj pre to, aký bol človek. Napriek jeho hereckým kvalitám ho nikdy neoslepila sláva. „Raz nám dokonca poumýval dlážku, pretože som to pred otvorením cukrárne nestihla. Chytil sa metly a handry a už to fičalo,“ cez slzy sa usmeje pani cukrárka. Nechcela byť menovaná ani odfotená, veď ako povedala „nejde o mňa“. A Marián si v hereckom nebi na tie jej sladučké medové rezy určite spomenie...
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu