Piatok4. október 2024, meniny má František, zajtra Viera

Dve ženy Mariánovho života!

Druhá manželka Mariána Zednikoviča Janka Lichardová (vľavo) a Ľuba (ex-manželka) Zobraziť galériu (4)
Druhá manželka Mariána Zednikoviča Janka Lichardová (vľavo) a Ľuba (ex-manželka)

BRATISLAVA - Janka a Ľuba, dve ženy života Mariána Zednikoviča († 55), sa streli aj na jeho včerajšom pohrebe v bratislavskom krematóriu.

Hercova exmanželka Ľuba a manželka Janka však k sebe nenašli cestu ani na hercovej poslednej rozlúčke. Nepodali si ruky, nekondolovali, každá si svoj žiaľ niesla v sebe a po svojom.

Posledné slová jedinečného umelca, ktorý zomrel v sobotu 5. mája na rakovinu lymfatických uzlín, podľa jeho sestry Zdenky zneli: "Jediné, čo si prajem, je to, aby boli moji synovia v poriadku a šťastní." Z úst jeho švagra Martina zazneli aj počas včerajšej rozlúčky populárneho herca. V uzatvorenom krematóriu sa s umelcom rozlúčilo asi 1sto jeho kolegov a priateľov. V rámci smútočného obradu zazneli aj Marošove obľúbené piesne: Streets Of Philadephia, I Just Call To Say I Love You a Perfect Day.

Po skončení poslednej rozlúčky bola väčšina prítomných kondolovať Janke Zednikovičovej - vdove po hercovi. Jediná, s kým si na pohrebe asi nepodala ruku, bola hercova exmanželka Ľuba, ktorá bola jeho láskou z čias strednej školy. Obľúbený umelec s ňou prežil 25 rokov a mal dvoch synov Tomáša a Lukáša. Posledné roky života a ťažkú chorobu však zvládal s Jankou Lichardovou, ktorú si pred dvomi rokmi zobral za manželku.

Manželka Janka

Svoju druhú manželku Janku Lichardovú, s ktorou sa zoznámil v divadle, si zobral potichu na slovenskom veľvyslanectve v Prahe. Za svedkov mali kamarátov, svadobnú reč im pripravil spisovateľ Ladislav Ballek. Dvojica už predtým žila pár rokov v spoločnej domácnosti. Svoj nový domov v Podunajských Biskupiciach si hľadali štyri roky. Janku požiadal o ruku faxom. "Je rozhodne mojou najväčšou oporou. Neviem si predstaviť iného človeka po svojom boku," povedal pred smrťou.

Exmanželka Ľuba

S vtedajšou manželkou, láskou zo strednej školy, sa herec rozviedol po 25 rokoch. "Pod vplyvom maximálneho pracovného vyťaženia došlo u nás k deštrukcii domácnosti. Obidvaja sme boli taký zahrabaní do svojich svetov, že sme sa prestali rozprávať a hovoriť o svojich problémoch," povedal o svojom vzťahu. Nasledoval 10-minútový rozvod, po ktorom sa rozlúčili bozkom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu