Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

Stano Dančiak vo svojej životnej úlohe

Stano Dančiak za svoju životnú úlohu zožal búrlivý potlesk divákov
Stano Dančiak za svoju životnú úlohu zožal búrlivý potlesk divákov

BRATISLAVA - Herec Stano Dančiak (64) sa konečne dočkal svojej životnej úlohy!

Aj napriek tomu, že takmer nevidí, podal na javisku Štúdia L+S uplynulý piatok vynikajúci herecký výkon. V premiére predstavenia Tankreda Dorsta a Ursuly Ehlerovej s názvom Ja Feuerbach všetkým ukázal, že do starého železa rozhodne nepatrí!

Vynikajúci Stano Dančiak hral postavu, ktorá mu dokonale sadla. Náročný text, ktorý sa naučil vďaka tomu, že mu ho predčítavala manželka, mu nerobil najmenší problém. Aj keď ho oči skoro vôbec neposlúchajú, pohyb na javisku zvládol vynikajúco. Hra bola trpkým príbehom o starnúcom umelcovi, ktorý sa snaží opäť získať angažmán. Napriek ťažkej téme však dokázal publikum, ktoré tvorili jeho kolegovia z brandže, srdečne rozosmiať.

Z javiska takmer bez rekvizít, kde s Dančiakom účinkovali Kamil Mikulčík a Marta Rašlová, odchádzal po deväťdesiatich minútach za neutíchajúceho potlesku dojatých divákov. „Je to o nás hercoch, o ľuďoch, ktorí už majú zenit za sebou, takže koho z nás by sa to nedotklo? Stano podal fantastický výkon,“ povedal pre Nový Čas herec Milan Lasica, ktorého sprevádzala manželka Magda Vášáryová. Po predstavení sa Stano Dančiak vyznal zo svojich pocitov: „Pokúsil som sa o čosi, čo som ešte nehral. Myslím si, že toto bude jedno z predstavení, ktoré nebude padať, ale môže len rásť,“ dodal herec k hre v réžii Jakuba Nvotu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu