Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

Američan dokončil školu ako 87-ročný

MILWAUKEE - Ani 50-ročný odklad štúdia nemohol zastaviť Clarence Garretta. Do prednáškových miestností vysokej školy sa v dennom štúdiu vrátil na jar 2006.

Po dokončení bakalárskej práce na University of Wisconsin - Milwaukee, si tento 87-ročný pán prevzal v nedeľu vytúžený titul bakalára literárnych vied. "Nie sme si istí, či je Clarence Garrett tým najstarším absolventom University of Wisconsin, no s istotou vieme povedať, že už dlho sme tu nemali nikoho, kto by sa narodil v čase, keď bol prezidentom Woodrow Wilson," uviedol rektor univerzity Carlos Santiago.

Čerstvého absolventa prišla podporiť aj jeho manželka Mary, deti i vnúčatá. Keď si preberal diplom, vyslúžil si standing ovations. Rodák z Baltimoru, slúžil pred 2. svetovou vojnou na americkej námornej základni vo Virginii ako civilný zamestnanec. Keď konflikt prepukol, slúžil tento Afroameričan v radách segregovanej armády v Európe. Neskôr sa usadil v Milwaukee a začal chodiť na prednášky v škole, z ktorej sa neskôr stala University of Wisconsin - Milwaukee. Štúdium však po čase prerušil, pretože si chcel založiť rodinu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu