Utorok22. október 2024, meniny má Sergej, zajtra Alojzia

ZÁHADNÁ smrť ruského magnáta: Rogačev (†64) vypadol z okna! Poslednú správu poslal sestre...Bolo v nej TOTO

Viceprezident ruskej ropnej spoločnosti YUKOS Michail Rogačev (†64) mal údajne v centre Moskvy vypadnúť z okna vlastného bytu
Viceprezident ruskej ropnej spoločnosti YUKOS Michail Rogačev (†64) mal údajne v centre Moskvy vypadnúť z okna vlastného bytu (Zdroj: X/bety kovac)

MOSKVA – V ruskej metropole prišiel o život významný ruský magnát, ktorý pôsobil v ropnej spoločnosti YUKOS (Jukos). Jeho telo našli miestne policajné zložky ráno pred domom, v ktorom býval. Podľa doterajších informácií mal vypadnúť z okna. Tesne pred smrťou však ešte stihol poslať sestre poslednú SMS.

Michail Rogačev (†64) bol viceprezidentom známej ruskej ropnej spoločnosti YUKOS (Jukos). Jeho smrť prišla náhle a nečakane. Našli ho v nedeľu nadránom pred jeho vlastným domom v Moskve. Informuje o tom MK.RU. Nehybné telo ropného magnáta nasvedčovalo tomu, že už je po smrti. Podľa vyšetrovateľov mal zrejme vypadnúť z okna. Ruská polícia sa priklonila k samovražde, pretože Rogčev mal údajne zistenú rakovinu. 

"Telo 64-ročného Michaila Rogačeva našli okolo 8:30 ráno na dvore v Protopopovskej uličke, kde býval. Podľa predbežných informácií mohol byť príčinou smrti pád z okna. Okolnosti incidentu sa v súčasnosti objasňujú," uvádza sa v policajnej správe. 

Našiel ho asistent zo susedstva 

Telegramový kanál VchK-OGPU uvádza, že Rogačev býval v susedstve "Prezidentského administratívneho domu". Jeho telo našiel zamestnanec zahraničnej spravodajskej služby Ruska, ktorý je osobným vodičom Sergeja Vinokurova, bývalého prvého zástupcu riaditeľa ruskej zahraničnej spravodajskej služby. Uvádza to aj poradca poradca ukrajinského ministerstva vnútra Anton Gerasčenko. "Zamestnanec menom Alexander venčil riaditeľovho psa okolo 09:00 ráno, keď uvidel na asfalte vedľajšieho domu bezvládne telo Michaila Rogačeva," uvádza sa v príspevku.

V súčasnosti nie sú k dispozícii žiadne informácie z oficiálnych zdrojov. Manželka Rogačevovho zosnulého brata potvrdila, že bývalý šéf YUKOS-u zomrel dňa 19. októbra. Údajne nemal žiadne samovraždené sklony a nikto z rodiny nezachytil ani zmenu jeho správania. 

Posledná SMS

Ruský denník MK.RU. dňa 20. októbra krátko po polnoci informoval, že Rogačev stihol ešte pred svojou smrťou napísať a odoslať poslednú SMS. Jej príjemcom mala byť jeho sestra. Údajne mal trpieť na bližšie nešpecifikované zdravotné problémy, pričom sa medzi nimi uvádzali aj poruchy nervovej sústavy. Sestru žiadal o pomoc. "Vo svojom 'liste na rozlúčku' podnikateľ skritizoval lekárov a manželke dal posledné zbohom," uvádza sa v príspevku na Telegrame. Podľa Visegrád 24 vypadol z okna na 11. poschodí bytového komplexu. 

Viacero spoločností 

Michail Rogačev promoval v roku 1982 na Moskovskom inštitúte ocele a zliatin v odbore metalurgické inžinierstvo. Neskôr študoval aj na London Business School (2003-2004), píše RBC s odvolaním sa na Open Systems. V rokoch 1998 až 1999 pôsobil ako generálny riaditeľ inžinierskeho centra YUKOS NK, neskôr sa stal viceprezidentom pre korporátne riadenie, po ktorom viedol zákaznícky servis pre podnikové riadiace systémy a Výskumné a vývojové centrum NK YUKOS. 

Od roku 2007 bol Michail Rogačev zástupca generálneho riaditeľa Norilsk Nickel, pričom v nasledujúcom roku (2008) začal pôsobiť ako výkonný riaditeľ spoločnosti ONEXIM. Ruský fond technologického rozvoja viedol v rokoch 2011 až 2015.
 

Viac o téme: SmrťRopný magnátZáhadaRuskoMoskvaSMSJukosSestraYukosMichail RogačevPosledná správa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu