Piatok18. október 2024, meniny má Lukáš, zajtra Kristián

Detaily tragédie! Polícia si prišla po dôkazy: Futbalista Ján († 37) vyskočil z okna pred zrakmi rodičov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

LUČENEC - Obrovská tragédia sa stala včera v Lučenci. Len 37-ročný Ján, ktorý bol podozrivý z lúpeže, vyskočil zo siedmeho poschodia. V byte sa okrem polície nachádzali aj jeho rodičia.

Policajti včera zasahovali v byte u 37-ročného Jána, ktorý bol podozrivý z lúpeže. Pred pár dňami mal podľa svedkov muž pristúpiť k staršej žene, ktorá sa nachádzala na bicykli. Do očí jej nastriekal slzný sprej a ukradol jej kabelku. Policajti si prišli do bytu na siedmom poschodí po dôkazy, ktoré by Jána spojovali s lúpežou.

archívne video

Tragédia v bratislavskom Ružinove: Z okna vyskočil muž! Na mieste je polícia (Zdroj: Topky/Maarty)

Situácia sa však razom začala stupňovať. Ján mal odísť do vedľajšej izby, kde vyskočil z okna zo siedmeho poschodia. „Môžem potvrdiť, že dnes (štvrtok) v ranných hodinách došlo k udalosti, pri ktorej z okna bytu vyskočil muž podozrivý zo spáchania zločinu lúpeže. Udalosť sa stala na sídlisku Rúbanisko v Lučenci,“ informovala o tom banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. K tragédii boli okamžite privolaní aj leteckí záchranári, ktorým sa muža, žiaľ, nepodarilo zachrániť a 37-ročný Ján zraneniam podľahol.

Ján sa v byte nemal nachádzať sám. Podľa informácií Nového Času sa v osudný moment nachádzali v byte aj jeho rodičia. „Otvorilo sa okno, počul som krik - ,Jany‘ a už som len videl, ako skáče. Potom pribehol k oknu jeho otec. V byte mala byť aj jeho mama,“ prezradila susedka, ktorá poznala jeho aj jeho brata. Ján mal predtým bývať na inom sídlisku a v minulosti dokonca hrával futbal.

Jeho otec bol dokonca dlhoročným trénerom a reprezentantom Československa v malom futbale. Brat Erik zas hrával za A-mužstvo Lučenca. Prípadom sa aktuálne zaoberá Úrad inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR. „V súvislosti s úmrtím 37-ročného muža bolo začaté trestné stíhanie pre prečin usmrtenia,“ dodala Kováčiková. 

Viac o téme: TragédiaPolícia Lučenec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu