Streda2. október 2024, meniny má Levoslav, zajtra Stela

Hizballáh údajne odrazil izraelskú jednotku, ktorá sa pokúsila prekročiť hranicu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Baz Ratner)

BEJRÚT - Militanti Hizballáhu údajne v noci na stredu odrazili skupinu izraelských vojakov, ktorí sa snažili preniknúť do Libanonu. Predstavitelia libanonského hnutia o tom informovali v stredu ráno. Informujú o tom agentúry AFP a Reuters.

Izraelská jednotka sa údajne snažila prekročiť libanonskú hranicu v blízkosti pohraničnej dediny Odajseh. Hizballáh tvrdí, že útok odrazil a izraelských vojakov prinútil k ústupu za hranicu. Hizballáh tiež uviedol, že jeho sily zaútočili raketami a delostrelectvom na pechotu v kibuci Misgav Am na izraelskej strane hranice a na zoskupenia vojakov na troch ďalších miestach. Pri jednom útoku údajne použili aj balistickú raketu Burkan.

archívne video

Elitné špeciálne jednotky Hizballáhu predstavuje bezprostrednú hrozbu smerom k severnej hranici Izraela (Zdroj: X/Israel Defense Forces)

Izrael v stredu ráno vyhlásil, že pozemnú operáciu v Libanone posilnili ďalšie jednotky vrátane 36. divízie jeho armády.

Izraelské pozemné sily v noci na utorok podnikli pozemnú ofenzívu do Libanonu. Predchádzalo jej niekoľko dní leteckých útokov na ciele Hizballáhu v metropole Bejrút a ďalších častiach krajiny. Pri piatkovom útoku Izraela zahynul aj dlhoročný šéf hnutia Hasan Nasralláh a viacero vysokopostavených veliteľov.

Viac o téme: IzraelHizballáhIzraelský útok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu