Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

Rozhodne táto snímka voľby v USA? Hovorila o zneužívaní! Film teraz ukazuje, ako Trump útočil na svoju manželku

Ivana Trumpová a Donald Trump
Ivana Trumpová a Donald Trump (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Mohli by tieto scény rozhodnúť americké voľby? Vo filme o živote Donalda Trumpa vyvoláva prudké emócie a hnev najmä jedna scéna: údajné zneužívanie Ivany Trumpovej jej manželom.

Donald Trump chce byť v novembri 2024 druhýkrát zvolený za amerického prezidenta. Jeho súperkou je americká viceprezidentka Kamala Harrisová po tom, čo z pretekov odstúpil úradujúci americký prezident Joe Biden. Zdá sa však, že Trumpovi momentálne nie všetko vychádza hladko: Harrisová ho nedávno predbehol v niekoľkých prieskumoch. Nové odhalenie by teraz mohlo Trumpovi ešte viac uškodiť.

archívne video

Bývalý americký prezident Donald Trump si bol zahrať svoj obľúbený golf (Zdroj: Profimedia)

Môže ho toto odhalenie stáť víťazstvo?

Kontroverzný film, ktorý v nelichotivom svetle zobrazuje kariéru Donalda Trumpa ako newyorského realitného magnáta, si teraz našiel amerického distribučného partnera a v amerických kinách ho uvedú na jeseň pred americkými voľbami. Môže toto odhalenie stáť Trumpa hlasy?

Film The Apprentice, ktorý má rovnaký názov ako predchádzajúca exprezidentova televízna reality show, mal premiéru na 77. ročníku filmového festivalu v Cannes v máji. Keď sa producenti filmu snažili o distribúciu v Spojených štátoch, Trumpovi právnici pohrozili súdnym príkazom, aby zabránili jeho premietaniu. Teraz však NBC News uvádza, že film bude uvedený v amerických kinách 11. októbra.

Spúšťačom kontroverzie je konkrétna filmová scéna, v ktorej je Trump zobrazený, ako sexuálne obťažuje svoju prvú manželku Ivanu v roku 1990. Scéna vychádza z tvrdenia, ktoré uviedla počas rozvodového konania. Vtedy Ivana vyhlásila, že ju Trump znásilnil. V roku 2015 toto tvrdenie stiahla a namiesto toho uviedla, že sa počas manželstva všeobecne cítila zneužívaná.

Hovorca Trumpovej kampane Steven Cheung vo vyhlásení označil film za "zlomyseľné ohováranie" a naznačil možné právne kroky proti producentom.

  • "Podáme žalobu na vyriešenie očividne nepravdivých tvrdení týchto údajných filmárov," povedal Cheung.
  • "Tento odpad je čistá fikcia, ktorá šíri lži, ktoré sú už dávno odhalené," pokračoval v zúrivej reakcii.
Viac o téme: Donald TrumpFilmIvana TrumpováPrezidentské voľby USA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu