Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

Reakcia Ruska na duel Harrisovej a Trumpa: Putin ich ignoroval! Ostré slová ministerstva

Prezidentská debata medzi Donaldom Trumpom a Kamalou Harrisovou.
Prezidentská debata medzi Donaldom Trumpom a Kamalou Harrisovou. (Zdroj: SITA/AP/Matt Slocum)

MOSKVA - O prvý televízny duel medzi Donaldom Trumpom a Kamalou Harrisovou bol vo svete obrovský záujem. Ale šéf Kremľa Vladimir Putin nechcel diskusiu sledovať. Aký je dôvod?

V stredu večer sa ľudia po celom svete tešili na prvý televízny duel medzi Donaldom Trumpom a jeho novou vyzývateľkou Kamalou Harrisovou. V nadchádzajúcich novembrových voľbách v USA odborníci napokon očakávajú tesný súboj medzi oboma kandidátmi. Podľa informácií Kremľa Vladimir Putin neprejavil o televíznu debatu žiadny záujem.

archívne video

Bývalý americký prezident Donald Trump si bol zahrať svoj obľúbený golf (Zdroj: Profimedia)

Jeho hovorca Dmitrij Peskov v utorok pred vysielaním oznámil, že s Putinom neplánujú sledovať duel medzi Trumpom a Harrisovou. Informoval o tom „Newsweek“ . Peskova sa novinári pred televíznym duelom pýtali aj na jeho očakávania od dvoch kandidátov. Odpovedal: "Niečo očakávať nie je naša vec, je to záležitosť amerických voličov." Neuviedli žiadne ďalšie dôvody, prečo nechcel Putin televíznu debatu sledovať. Možno pre neho jednoducho nebol ten správny čas? Napokon 11. septembra duel Trump – Harrisová odvysiela televízia ABC News o 4:00 moskovského času. Či ruský prezident radšej ležal v posteli, nie je jasné.

Reakcia ministerstva zahraničia

Záhadou tiež zostáva, komu Putin v dueli skutočne fandil. Šéf Kremľa je považovaný za sympatizanta Donalda Trumpa. Nedávno však na ekonomickom fóre vo Vladivostoku tvrdil, že v predvolebnej kampani „podporuje“ Kamalu Harrisovú. V debate s Trumpom pôsobila sebavedomo a mnohí odborníci ju vnímajú ako víťazku večera. Republikán na druhej strane opäť šíril absurdné lži. Povedal okrem iného, ​​že migranti jedia domáce zvieratá.

K televíznemu duelu sa teraz vyjadrila hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia. Pre Rádio Sputnik to podľa Newsweeku okrem iného opísala ako "šou ľudí, ktorí zjavne nenesú žiadnu zodpovednosť za svoje slová“.


 

Viac o téme: Donald TrumpVladimir PutinKamala HarrisováPrezidentské voľby USA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu