Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Internet zaplavili správy o duševnom úpadku Trumpa: VIDEO Šokoval svojím nedávnym prejavom

Exprezident USA Donald Trump
Exprezident USA Donald Trump (Zdroj: SITA/AP Photo/Evan Vucci)

WASHINGTON - Je Donald Trump fyzicky a duševne schopný opäť kandidovať na prezidenta? Presne tieto otázky si teraz kladú milióny Američanov. Vo svojom najnovšom prejave bol republikán všetko, len nie najlepší.

Po zosmiešňovaní amerického prezidenta Joea Bidena (81) pre jeho vysoký vek a jeho kognitívne a duševné problémy sa Donald Trump (78) teraz sám dostal pod kritiku. Po jeho nedávnom prejave v Mar-a-Lago na Floride sa teraz spochybňujú Trumpove duševné schopnosti. Republikánsky prezidentský kandidát sa mnohým divákom počas svojho posledného vystúpenia javil akokoľvek, len nie fit. O pochybnom Trumpovom vystúpení už prebieha búrlivá diskusia na internete.

archívne video

Bývalý americký prezident Donald Trump si bol zahrať svoj obľúbený golf (Zdroj: Profimedia)

Známky megalománie počas bizarnej tlačovej konferencie

Donald Trump počas svojej tlačovej konferencie spôsobil, že ľudia niekoľkokrát krútili hlavami. Bývalý americký prezident sa so svojou zvyčajnou megalomániou prirovnal okrem iných k americkému aktivistovi za občianske práva Martinovi Lutherovi Kingovi Jr. Počas svojej štvrtkovej (8. augusta) tlačovej konferencie vo svojom rezorte Mar-A-Lago Trump tvrdil, že 6. januára 2021 pritiahol väčší dav ľudí ako King počas svojho slávneho prejavu „Mám sen“ v roku 1963. „Ak pozrite sa na prejav Martina Luthera Kinga a porovnajte ho s naším pred tým istým pozadím (... Ak porovnáte obraz jeho davu s obrazom môjho davu, bolo tam viac ľudí),“ znelo absurdné tvrdenie Trumpa. Trump pre svoje vyjadrenia neposkytol žiadne pádne dôkazy.

Odhalený ako klamár - S týmito vyhláseniami zašiel priďaleko

Toto však nebolo jediné Trumpovo absurdné tvrdenie. Trump tiež uviedol, že „nikto nezomrel“ počas útoku na Kapitol vo Washingtone 6. januára 2021. V skutočnosti v priamej súvislosti s nepokojmi zomreli štyria demonštranti a jeden policajt. Štyria ďalší policajti v službe v Capitole 6. januára spáchali samovraždu v nasledujúcich dňoch a mesiacoch. Motívy však boli nejasné a nepreukázalo sa, či samovraždy vyvolali udalosti zo 6. januára.

Pre pripomenutie: 6. januára 2021 vtrhli priaznivci bývalého prezidenta Donalda Trumpa do sídla Kongresu USA po tom, čo tento dnes 78-ročný muž neuznal výsledky volieb. Pre demokraciu USA to bol bezprecedentne temný deň. Cieľom útočníkov bolo zabrániť Senátu a Snemovni reprezentantov, aby formálne potvrdili víťazstvo Joea Bidena v prezidentských voľbách v roku 2020 a protiústavne tak pomohli republikánovi Trumpovi pokračovať v prezidentskom úrade.

Používatelia internetu spochybňujú Trumpov kognitívny stav

Trumpove nehorázne klamstvá, ako aj ďalšie zlyhania a prešľapy vyvolali u mnohých používateľov internetu priam zdesenie. V mnohých komentároch sa kritici Trumpa na X (predtým Twitter) republikánovi mstia. Opäť sa diskutuje aj o jeho údajnom kognitívnom úpadku:

  • "Donald Trump prejavuje veľmi zjavný kognitívny pokles a vyhlasuje, že 6. januára nikto nezomrel."
  • "Táto tlačová konferencia by mohla byť Trumpovým koncom. Je také smutné, že ho jeho rodina necháva takto pokračovať. Zdá sa, že jeho kognitívne schopnosti sa zhoršujú. Doslova požiadal najmenej štyroch ľudí, aby zopakovali, čo povedali. Tak smutné!"
  • "Donald Trump skutočne verí, že žiadatelia o azyl pochádzajú z ústavu pre duševne chorých. Znie to, ako keby bol duševne nespôsobilý na úrad, neviem!"
  • "Len si vypočujte Trumpovu temnú, negatívnu a depresívnu tlačovú konferenciu. Zdá sa, že celá Trumpova platforma je založená na vyvolávaní strachu. To je doslova jediná vec, o ktorej hovorí. Počuli ste ho niekedy hovoriť o politike, nádeji alebo pozitívnych veciach?"

 

Samotný Trump sa k nedávnym správam o jeho údajnom kognitívnom úpadku zatiaľ nevyjadril. Špekulácie o tom, že je chorý, však kolovali už dlhšie.

Trump údajne niekoľkokrát označil Kamalu Harris za „pobehlicu“

The New York Times nedávno informovali, že Donald Trump opakovane nazval americkú viceprezidentku Kamalu Harrisovú „pobehlicou“. Dvaja ľudia blízki Trumpovi si túto poznámku vypočuli pri rôznych príležitostiach. To (samozrejme) Trumpov tábor okamžite poprel. Čo však nemožno poprieť, sú Trumpove falošné obvinenia proti Kamale Harris.

Úplne šialené: Trump útočí proti Harrisovej – pritom dôkazy sú jasné

Na platforme Truth Social, ktorú spoluzakladal, Trump teraz tvrdí, že jeho volebná protikandidátka Kamala Harris sfalšovala veľkosť svojho mítingu, pretože zverejnila „zmanipulovanú fotografiu umelej inteligencie“. Pre tvrdenie neexistuje žiadny dôkaz – práve naopak.

  • Problémom je obrázok, ktorý sa objavil na zhromaždení Harrisa Walza na letisku metra v Detroite a ktorý ukazuje veľký dav stojaci pred Air Force Two.
  • Hoci dav je jasne vidieť na videozázname vystúpenia, Donald Trump o zázname pochybuje.
  • "Všimol si niekto, že Kamala podvádza na letisku?" píše Trump na Truth Social.
  • "Pri lietadle nikto nebol," hovorí. Kamalu Harrisovú nikto nečakal, je to podvodníčka, pokračuje Trump. Úplne ignoruje videozáznamy.
  • To isté sa stalo s „falošnými davmi“ na Harrisovej prejavoch.
  • "Takto vyhrávajú demokrati voľby," argumentoval Trump.
  • „Mala by byť vylúčená, pretože vytváranie falošného obrazu ovplyvňuje voľby,“ je si istý.
     
Viac o téme: Donald TrumpPrezidentské voľby USA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu