Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

Brownova popularita je rekordne nízka

Gordon Brown
Gordon Brown

LONDÝN - Popularita britského premiéra Gordona Browna poklesla na doteraz najnižšiu úroveň. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu spoločnosti YouGov, ktorého výsledky v piatok zverejnil denník The Daily Telegraph.

Nespokojných s prácou premiéra je približne 60 percent respondentov, zatiaľ čo v októbri takto odpovedalo 48 percent účastníkov a v júli iba 27 percent. Spomedzi opýtaných 51 percent uviedlo, že Brown si viedol zle alebo veľmi zle. Britskú vládu v posledných mesiacoch poznačilo niekoľko škandálov, medzi ktoré patrí banková kríza, strata osobných údajov miliónov občanov, ako aj sporné dary pre Brownovu Labouristickú stranu.

Preferencie labouristov podľa prieskumu dosahujú 31 percent, o jeden percentuálny bod menej ako v novembri, zatiaľ čo opoziční konzervatívci si udržiavajú úroveň 43 percent. Na treťom mieste so 16 percentami sa umiestnili liberálni demokrati. Ako uvádza The Daily Telegraph, v prípade potvrdenia výsledkov v parlamentných voľbách by konzervatívci pravdepodobne získali väčšinu v dolnej komore a labouristi by mohli stratiť až 100 kresiel. Vládna strana má v súčasnosti 352 poslancov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu