Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Fpt Slovakia má ambíciu zdvojnásobiť počet svojich zamestnancov

PR článok Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Fpt Slovakia )

Spoločnosť Fpt Slovakia má ambíciu zdvojnásobiť počet svojich zamestnancov. Ako uviedol konateľ spoločnosti Coi Tran, radi by zvýšili počet svojich zamestnancov na tisíc, z aktuálnych necelých piatich stoviek. Zdôraznil, že nechcú zvyšovať len počet zamestnancov, ale aj kvalitu a udržateľnosť svojich služieb. Sústrediť by sa chceli napríklad aj na oblasť automobility a výroby. Spoločnosť tento rok oslavuje svoje desiate narodeniny, Coi Tran by medzi najväčšie úspechy, ktoré za ten čas dosiahli, zaradil napríklad to, že sa im podarilo prilákať rozmanitú klientelu z rôznych odvetví.

 „Stali sme sa dynamickejšími a inovatívnejšími,“ dodal. Firma vstúpila na slovenský trh v roku 2014, v súčasnosti patrí medzi popredných hráčov na slovenskom, ale aj európskom IT trhu. 

Firma počas desaťročia svojho pôsobenia prešla transformáciou z firmy zameranej na jedného zákazníka na spoločnosť, ktorá je strategickým partnerom a nositeľom technologických inovácií. „Naša cesta od skromných začiatkov k významnému postaveniu na európskom trhu je príbehom rastu a úspechu, ktorý je výsledkom tvrdého úsilia a talentu našich zamestnancov,“ skonštatoval Coi Tran. Fpt Slovakia tiež disponuje rozsiahlym technologickým zázemím a skúsenosťami z celosvetového pôsobenia. To jej umožňuje reagovať na aktuálne potreby európskeho trhu, ale aj predvídať a určovať trendy budúcnosti. Vlaňajšok priniesol firme významné obchodné úspechy. Jej celkové výnosy boli vyššie než 25 miliónov eur, tržby jej narástli o 30 percent a zisk o 40 percent.

Fpt Slovakia má ambíciu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Fpt Slovakia )

Spoločnosť Fpt Slovakia si podľa svojho konateľa uvedomuje, že ľudský kapitál je dôležitý pre rast spoločnosti a jej rozširovanie, i preto k jej stratégii patrí aj starostlivosť o zamestnanectvo. Dlhodobo patrí k špičke medzi zamestnávateľmi v IT sektore. Spoločnosť má tiež temer vyrovnaný podiel mužov a žien medzi zamestnancami. V súčasnosti zamestnáva 42 percent žien, pričom na manažérskych pozíciách dosahuje toto číslo až 47 percent. Coi Tran priblížil, že pre matky, ktoré sa vracajú z rodičovskej dovolenky ponúkajú napríklad možnosť vrátiť sa do práce skôr a pracovať na znížený úväzok, čo podľa neho prispieva k ich spokojnosti i nadšeniu pre ďalšiu prácu. Zdôraznil, že prítomnosť žien aj v manažérskych pozíciách prispieva k určitej rovnováhe v rozhodovaní. Rovnako akcentoval, že v Fpt Slovakia sa usilujú o rešpektujúci prístup ku všetkým zamestnancom a vytvorenie vhodných podmienok pre ich prácu.

Fpt Slovakia má ambíciu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Fpt Slovakia )

Spoločnosť tiež úzko spolupracuje s univerzitami v regióne. Jej zamestnanci prispievajú k vzdelávaniu študentstva Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach aj Technickej univerzity v Košiciach, a to prednáškami, či výučbou odborných predmetov. Coi Tran priblížil, že pre mladých ľudí ponúkajú napríklad aj absolventskú prax, na ktorej sa podieľajú ich zamestnanci. Tí mladým ľuďom ukážu, ako firma funguje. Práca v spoločnosti podľa konateľa láka najmä novými technológiami či príjemným pracovným prostredím. „Snažíme sa byť konkurencieschopní aj na trhu práce a prilákať čo najviac šikovných ľudí,“ vyjadril sa Coi Tran. Firma podľa neho neustále hľadá talentovaných pracovníkov, získať sa ich usiluje rôznymi spôsobmi, a to napríklad z univerzít, ale aj stredných škôl. Dodal, že ich zamestnanci sú veľmi žiadaní, napríklad i v Nemecku, kde pôsobia ako konzultanti. Fpt Slovakia tiež počas temer celej svojej existencie realizuje projekt odborných akadémií, vďaka ktorým získala nových developerov, testerov či SAP konzultantov.

Fpt Slovakia má ambíciu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Fpt Slovakia )

Rýchly vývoj v oblasti IT sa dotýka aj firmy Fpt Slovakia. Kľúčovými zmenami boli napríklad prechod na cloud, rozvoj umelej inteligencie a automatizácie, ale aj vyšší dôraz na kybernetickú bezpečnosť a ochranu súkromia. Zákazníci, ktorým firma poskytuje služby, sú z rôznych oblastí, od priemyslu a verejnoprospešných služieb, cez zdravotníctvo a multimédiá, až po oblasť energetiky a automobilový priemysel. „Sme lídrami v oblasti implementácie a údržby SAP riešení, zaoberáme sa návrhom, vývojom a správou softvéru, nezávislým testovaním a zabezpečovaním kvality IT služieb v rámci energetického sektora. Sme partnermi aj pre inovatívne riešenia v oblasti E-mobility, Smart Home, či Renewables,“ dodal Coi Tran.

-reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu