Pondelok7. október 2024, meniny má Eliška, Elisa, zajtra Brigita

Dramatická policajná naháňačka v Bratislave, padli aj výstrely! Všetko zachytilo VIDEO... Šokujúce zistenia

(Zdroj: Repro foto Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

BRATISLAVA - Nebezpečná naháňačka skončila zadržaním vodiča pod vplyvom drog. Polícia v Bratislave musela použiť varovné výstrely a nakoniec zasiahla koleso unikajúceho vozidla, aby zastavila nezodpovedného šoféra. Okrem drog u neho zistili, že má zadržaný vodičský preukaz. Informovala o tom bratislavská krajská polícia.

V piatok (04. 10.) krátko pred 23.00 h spozorovala hliadka policajtov štvrtého bratislavského okresu v mestskej časti Lamač vozidlo značky Škoda Octavia, ktoré sa rozhodla zastaviť a podrobiť kontrole. Vodič však prudko zrýchlil a pred hliadkou začal unikať. "Policajti za použitia výstražného svetelného a zvukového znamenia vyzývali vodiča k zastaveniu, avšak ten na výzvy nereagoval a mimoriadne riskantnou jazdou v protismernej časti vozovky ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky," informuje polícia.

Nebezpečná policajná naháňačka, padli aj výstrely (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Do prenasledovania po unikajúcom vozidle cez Záhorskú Bystricu smere do Stupavy sa pripojila aj hliadka Pohotovostnej motorizovanej jednotky, ktorá tiež vodiča opakovane vyzývala k zastaveniu. Všetko však bolo neúspešné. "Na rovnej ceste, mimo zastavaného územia policajti využili svoje zákonné oprávnenie a za dodržania bezpečnostných opatrení vystrelili niekoľko varovných výstrelov. Ani na tie vodič nereagoval a preto policajti výstrelom zo služobnej zbrane zasiahli zadné koleso na unikajúcom vozidle," približujú policajti s tým, že vodič dostal defekt, s vozidlom zastavil a policajti ho zadržali. Pri udalosti sa nikto nezranil.

Mal zadržaný vodičák a v tele drogy

Následným preverovaním bolo zistené, že vodič má zadržaný vodičský preukaz. Nakoľko pri kontrole vodič javil známky požitia omamných a psychotropných látok, policajti ho previezli do nemocnice, kde sa podrobil lekárskemu vyšetreniu na zistenie prítomnosti omamných látok. Ako približuje polícia, vyšetrenie preukázalo prítomnosť omamných a psychotropných látok v organizme vodiča.

"Zo strany vyšetrovateľa Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave IV bolo v tejto súvislosti vznesené obvinenie zo zločinu všeobecného ohrozenia 35-ročnému Tomášovi K. z okresu Šaľa. Po vykonaní potrebných úkonov bol umiestnený v cele policajného zaistenia. Zároveň bol zo strany vyšetrovateľa spracovaný podnet k väzobnému stíhaniu obvineného," konštatuje polícia.

Viac o téme: Policajná naháňačkaDrogyBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu