Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

V Nitre už polícia rozdávala pokuty za pitie alkoholu na verejnosti

NITRA – Mestskí policajti v Nitre už rozdávali pokuty za porušovanie nedávno schváleného zákazu pitia alkoholu v piatky a soboty večer v uliciach centra. Nové všeobecne záväzné nariadenie vstúpilo do platnosti pred Vianocami.

Ako agentúru SITA informoval náčelník mestskej polície Miloš Hajnovič, trom mladým ľuďom uložili blokovú pokutu, u ďalšieho situáciu vyriešili pohovorom. Pokuta sa môže vyšplhať na 1 000 korún, hornú hranicu však udeľujú policajti až vtedy, keď sa niekto dopustí viacerých priestupkov, alebo ho pokutujú za pitie alkoholu na verejnosti opakovane. „K ľuďom, ktorí nerešpektujú toto nariadenie, pristupujeme individuálne a hodnotíme každú situáciu jednotlivo,“ zdôraznil Hajnovič.

Nové všeobecne záväzné nariadenie iniciovali poslanci za Staré mesto, kde sa obyvatelia často sťažujú na rušenie nočného pokoja. Zákaz sa vzťahuje na ulice Kmeťkova, Mostná, Za Ferenitkou, Boženy Němcovej, Samova, Podzámska, Pribinovo námestie, Svätoplukovo námestie, priestor pred Divadlom Andreja Bagara a na Hradný kopec. Piť alkohol sa tu nesmie v piatok a v sobotu od 22:00 do 06:00. Výnimku majú podujatia organizované mestom, ku ktorým patria napríklad aj vianočné trhy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu