Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

Riaditeľ rožňavskej nemocnice: Neodstúpim!

Vladimír Langer
Vladimír Langer

ROŽŇAVA - Boj a hádky medzi lekármi a riaditeľom Nemocnice sv. Barbory v Rožňave pokračujú. Hrozba hromadnej výpovede lekárov sa síce nenaplnila, ale aj tak trvajú na odvolaní ich šéfa Vladimíra Langera. Ten im odkázal, že nech na to zabudnú.

Lekári riaditeľovi V. Langerovi vyčítajú arogantné správanie a prekážajú im tiež nízke platy. Podľa šéfky odborov Ľubice Bátoryovej riaditeľovi vyslovilo nedôveru až 45 lekárov. Zo šestnástich primárov si želajú jeho odchod ôsmi. Doteraz však nik z lekárov nedal výpoveď.

„Nemocnica funguje, poskytovanie zdravotnej starostlivosti nie je ohrozené,“ povedal pokojne V. Langer a zároveň zdôraznil, že nemocnicu postavil na nohy, už nie je v dlhoch, ale vytvára zisk. „Chcem počuť argumenty, no dobrovoľne neodstúpim!“ odkázal nespokojným lekárom Langer. Košický samosprávny kraj (KSK) ako zriaďovateľ nemocnice situáciu pozorne sleduje. „Čakáme na návrhy predstavenstva a dozornej rady nemocnice. Riaditeľa však môžu odvolať iba poslanci,“ uviedla hovorkyňa KSK Zuzana Bobriková.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu