Utorok8. október 2024, meniny má Brigita, zajtra Dionýz

Lodička ANO doplávala!

(Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Pavol Rusko (44) po šiestich rokoch opúšťa potopenú liberálnu lodičku Aliancie nového občana. Voľby v roku 2006 sa skončili pre stranu fiaskom. Kľúčoví ľudia odišli od kapitána, ktorý bol do ANO ochotný vraziť milióny, už dávnejšie. Aj on teraz dáva prednosť podnikateľským kšeftom.

Bývalý riaditeľ Markízy Pavol Rusko bol jediným predsedom ANO, no rozhodol sa dať politike zbohom. Aliancia tak nepríde iba o predsedu, ale aj o zdroj príjmov, lebo Rusko jej údajne nedá už ani korunu. Strana už začala hľadať nového šéfa a plánuje zaloviť v krajských vodách. Predsedom ANO by sa mohol stať aj režisér Dušan Rapoš, ktorý na volebnej kandidátke bol číslom dva.

„Som aktívnym členom strany, ale predsednícke ambície nemám,“ vylúčil tieto úvahy známy filmár. Aliancia nového občana v posledných voľbách v roku 2006 získala 1,42 percenta hlasov, čo bolo pre ňu absolútnym sklamaním. Svoje v tom zohral práve škandálmi opradený Rusko. Ako minister hospodárstva Dzurindovej vlády si napríklad za podivných okolností požičal 100 miliónov korún a prišiel o ministerskú stoličku.

O uvoľnený priestor by však mohol mať podľa informácií Nového Času „zálusk“ aj ďalší exkamarát Pavla Ruska. Liberálne ambície totiž vôbec netají ani bývalý minister hospodárstva Robert Nemcsics.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu