Utorok8. október 2024, meniny má Brigita, zajtra Dionýz

Bývalá cisárovná si zlomila nohu! V nemocni absolvovala úspešný zákrok

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TOKIO - Bývalá japonská cisárovná Mičiko absolvovala v utorok v nemocnici "úspešnú" operáciu, ktorej sa podrobila pre zlomenú nohu, informuje agentúra AFP.

Mičiko, ktorá je matkou cisára Naruhita, spadla doma v nedeľu neskoro večer. Lekári jej diagnostikovali zlomeninu pravej stehennej kosti a v pondelok ju hospitalizovali.

archívne video

Hrad Osaka v Japonsku

Zákrok, ktorý jej následne vykonali bol "úspešný", pričom v nemocnici zostane v rámci rehabilitácie ešte týždeň alebo dva, objasnil AFP hovorca agentúry japonského cisárskeho dvora (IHA). Cisárovnin manžel, 90-ročný bývalý cisár Akihito, by ju podľa hovorcu mohol v nemocnici navštíviť ešte v priebehu utorka.

Akihitovi aj Mičiko sa pripisujú zásluhy za modernizáciu dovtedy tradičnej, respektíve konvenčnej japonskej monarchie a jej väčšie priblíženie verejnosti.

Mičiko sa ako vôbec prvá žena neurodzeného pôvodu vydala za japonského následníka trónu. Spolu s Akihitom vychovali tri deti - dvoch synov a dcéru. Akihito abdikoval 30. apríla 2019, vo veku 85 rokov, čím sa stal za približne 200 rokov prvým japonským panovníkom, ktorý sa vzdal trónu.

Viac o téme: Zlomená nohaJaponskoCisárovnáOperácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu