Nedeľa6. október 2024, meniny má Natália, zajtra Eliška, Elisa

Háda sa koalícia aj opozícia!

BRATISLAVA - Lídri vládnych strán po poslednom koaličnom stretnutí usilovne presviedčali, že medzi sebou nemajú vážnejšie problémy. Aj politici sú však iba ľudia. Niektorým z nich sa občas pošmykne jazyk a prezradia viac, ako pôvodne plánovali.

Vďaka tomu sa verejnosť dozvie, že medzi mocipánmi zďaleka nepanuje bezproblémová idylka. Hádky a nedorozumenia sú súčasťou politiky nielen v koalícii, ale aj opozícii.

Robert Fico hasil krátko pred Vianocami najnovší koaličný spor, ktorý vyvolal Vladimír Mečiar. Neprešli mu totiž nominácie do plynární a verejnoprávnej televízie. Premiér po narýchlo zvolanej schôdzke ustúpil a vyhlásil, že išlo o nedorozumenie. To, čo si možno naozaj myslí, povedal nahlas jeho straník Dušan Čaplovič.

„Predseda HZDS bol vždy viac deštruktívnym politikom, ktorý sa vyžíval v zákulisných hrách,“ vyhlásil pre aktualne.sk. Mečiara napadol aj druhý z partnerov. Líder SNS Ján Slota sa čuduje jeho hluchým výpadom. „Niekedy sa v podstate vbíja do dokorán otvorených dverí.“

Podľa politológa Miroslava Kusého majú Mečiar, Slota a Fico rozdielne povahy, spory v koalícii sa preto dali očakávať. Problémy sú aj v opozícii. Jej lídri si už neveria tak ako v minulosti. Pod napätie sa podpísalo aj ich spoločné vládnutie počas uplynulých ôsmich rokov. Spája ich však pravicová orientácia a kritika vlády. „Len kritizovať Fica za to, čo nesplnil zo svojich predvolebných sľubov, je málo. Nestačí to na konštruktívnu opozičnú politiku,“ reagoval politológ Miroslav Kusý.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu