Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

V parlamente sa opäť preráža dno?! Huliak nazval opozičnú poslankyňu SUKOU: Ostrá reakcia kolegov!

Rudolf Huliak Zobraziť galériu (2)
Rudolf Huliak (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA – Nazval ju sukou. Poslanec za SNS Rudolf Huliak označil týmto hanlivým pomenovaním poslankyňu za PS Luciu Plavákovú. Podľa jeho slov si nič iné ani nezaslúži. Dôvodom je jej postoj v otázke ľudského plodu.

Huliak radikálne slová použil počas tlačového brífingu priamo v budove parlamentu. „Keď poslankyňa Národnej rady SR prečíta vo svojom návrhu, respektíve vo svojom príspevku v pléne NR SR to, že plod si nezaslúži žiť, podľa trestného poriadku SR, tak táto žena si nezaslúži nič iné, len pomenovanie suka,“ povedal.

Žena, ktorá si nectí základné otázky ľudskej rasy, si nezaslúži nič iné iba pomenovanie suka, tvrdí Huliak (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

"Rudolf Huliak (SNS) označil našu poslankyňu Luciu Plavákovu za suku a vraj ju nepovažuje za ženu. Je to absolútne neakceptovateľné. Takto Ficova koalícia polarizuje a radikalizuje verejnosť, takto šíria nenávisť a rozoštvávajú všetkých ľudí na Slovensku,“ reagoval šéf PS Michal Šimečka.

Je to útok na mňa ako na LGBTI osobu, tvrdí Lucia Plaváková (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

„Vyzývam Rudolfa Huliaka na okamžité ospravedlnenie sa Lucii Plavákovej, alebo na uvoľnenie poslaneckého mandátu. Za tento výrok by mal zároveň čeliť sankciám. Prezidenta Pellegriniho, premiéra Fica a predsedov všetkých koaličných poslaneckých klubov zároveň vyzývam na jednoznačné odsúdenie takejto dehumanizujúcej rétoriky,“ odkázal. „Ak ani toto nedokážu, už nikdy nebudú môcť hovoriť, že im záleží na pokoji a slušnosti na Slovensku. Teraz mlčať znamená schvaľovať,“ dodal.

V parlamente sa opäť
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Plavákovej sa zastala aj opozičná SaS. „Kde sme spadli ako národná rada a ako spoločnosť, ak niekto o žene povie, že je suka. Takéto vulgárne a primitívne vyjadrenia tu nemajú čo robiť. Je to tak chrapúnske, že ja si neviem predstaviť, ako to dokáže SNS v budúcnosti prekonať,“ kritizoval. „Je neuveriteľné, že takéto niečo povedal poslanec Huliak v prítomnosti Andreja Danka, podpredsedu národnej rady,“ pohoršoval sa šéf strany Branislav Gröhling.

Viac o téme: SNSPSLucia PlavákováRudolf Huliak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu