Piatok20. september 2024, meniny má Ľuboslav, Ľuboslava, zajtra Matúš

OBROVSKÁ tragédia: Známa európska automobilka prišla o svojho ŠÉFA, zahynul pri DESIVOM páde v ALPÁCH!

Šéf Audi Italia Fabrizio Longo (†62) tragicky zahynul pri výstupe na vrchol Cima Payer v Alpách Zobraziť galériu (2)
Šéf Audi Italia Fabrizio Longo (†62) tragicky zahynul pri výstupe na vrchol Cima Payer v Alpách (Zdroj: Facebook/Fabrizio Longo, Getty Images)

ADAMELLO – Výlet do najväčšieho pohoria v Európe sa stal pre tohto miliardára osudným. Navyše to pocítila aj jedna z najznámejších svetových automobiliek, keďže bol jej šéfom. Vášnivý horolezec podcenil terén a spadol z výšky niekoľkých kilometrov.

Horolezectvo patrí medzi športy s najväčším vypätím adrenalínu. Pri každom chybnom pohybe môže nastať zranenie, v ťažkých horských terénoch dokonca smrť. Osudným sa to stalo aj vášnivému horolezcovi, ktorý patril medzi najznámejšie mená v súčasnom automobilovom priemysle. 

Viac ako tri kilometre 

Vedúci predstaviteľ nemeckej automobilky Audi, Fabrzio Longo (†62), miloval horolezectvo. Počas víkendu sa vybral do Álp, kde sa v pohorí Adamello v severnom Taliansku rozhodol liezť po štíte Cima Payer. Informuje o tom talianska Marca. Pre Longa sa stal osudným pád z výšky 10-tisíc stôp (viac ako tri kilometre), píše NY Post.

Našli ho v rokline 

K incidentu malo dôjsť počas víkendu medzi  31. augustom a prvým septembrom neďaleko švajčiarsko-talianskych hraníc. Nehodu mal vidieť na vlastné oči starší nemenovaný horolezec, ktorý ihneď privolal pomoc. Longovo telo lokalizovali záchranári z helikoptéry v rokline hlbokej 214 metrov. Na mieste ho vyhlásili za mŕtveho. Telo šéfa Audi bolo následne prevezené do talianskeho mesta Carisolo, kde miestne úrady spustili vyšetrovanie. 

Longo bol podľa rodiny a známych skúseným horolezcom a do Álp sa mal údajne dobre pripraviť. Pri šplhaní bol vybavený pevným lanom, mal vhodnú obuv aj ďalšie horolezecké pomôcky. Uvádza to britský The Sun. 

Šport a automobily

V automobilke Audi bol vedúcim od roku 2013, pričom do spoločnosti nastúpil len rok predtým. Svoju kariéru v automobilovom priemysle rozbehol v roku 1987 vo Fiate, kde pracoval v sekcii marketingu. Neskôr zobral miesto v Lancii. 

Longo, ktorý pochádzal z Rimini, bol známy aj medzi profesionálnymi športovcami. Medzinárodná lyžiarska a snowboardová federácia vydala po jeho smrti prehlásenie. "Je to veľká strata pre federáciu. Mali sme s Longom veľmi dobrú spoluprácu. Celej rodine aj automobilke Audi Italia vyjadrujeme v týchto ťažkých chvíľach úprimnú sústrasť," vyjadril sa šéf federácie Flavio Roda.  

K tragickej udalosti sa vyjadrila aj samotná automobilka Audi: "Fabrizio Longo viedol značku Audi v Taliansku od roku 2013 a zaznamenal s ňou obrovské úspechy. Potvrdzuje to aj vedúce postavenie značky v prémiovom segmente už 11 po sebe nasledujúcich rokov. Longo bol pre Audi osobou veľkej integrity, kultúry a schopností a zdrojom neochvejnej podpory. Jeho pozitívna energia pravidelne inšpirovala spoločnosť aj jej akcionárov."

Viac o téme: TragédiaSmrťTalianskoAudiAlpyKrimiFabrizio LongoAdamelloCima Payer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu