Piatok20. september 2024, meniny má Ľuboslav, Ľuboslava, zajtra Matúš

Posledná rozlúčka s legendárnym Čechom (†89): Rozhádaná rodina zorganizovala DVA POHREBY!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Česká televízia)

PRAHA - Druhý augustový víkend Česko zasiahla mimoriadne smutná správa. Vo veku 89 rokov zomrel legendárny český herec Rudolf Jelínek. Dnes sa v krematóriu v pražskom Motole konala posledná rozlúčka. Rozhádaná rodina zorganizovala pohreby rovno dva!

Desať dní po tom, čo zomrel herec Rudolf Jelínek na zápal pľúc v nemocnici v Českej Lípe, sa dnes koná posledná rozlúčka. A hoci rodina posledné mesiace viedla otvorenú mediálnu vojnu, po smrti svojho milovaného sa dokázala spojiť a naplánovať priebeh pohrebu. Deti s vdovou po hercovi dokonca spoločne vytvorili medailón o jeho živote a kariére. 

Ten si budú môcť pozrieť smútoční hostia počas obradu pre verejnosť, ktorý začal o 10. hodine predpoludním v krematóriu v pražskom Motole. Pohreby totiž budú dva. Jeden pre verejnosť a druhý, pol hodiny po poludní, prebehne súkromný obrad pre rodinu a najbližších. 

Posledná rozlúčka s legendárnym
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Archiv TV Barrandov / Jiří Pitrof)

„Je to ťažké, keď ste niekoho poznali sedemdesiať rokov. Bol som na jeho dvoch svadbách, pri príchode jeho detí na svet, poznal som jeho radosti aj starosti,“ prezradil denníku Blesk Antonín Hardt, ktorý bude mať aj príhovor. Okrem neho sa rozlúčky zúčastní aj Jiřina Bohdalová, Jan Přeučil, Jaroslav Satoranský, Jiří Novotný či Jan Přeučil. 

Rodina bola na nože

Posledné mesiace hercovho života prevládali v jeho rodine obrovské spory. Najprv Jelínka prakticky uniesla jeho dcéra z prvého manželstva Bára a odmietla ho vrátiť vdove. Spolu s bratom si stáli za tým, že jeho manželka sa oňho nestarala dostatočne dobre.

Podľa nich mu varila nechutné jedlá, nechávala ho vo výkaloch a trápila zimou, za čo na ňu dokonca podali žalobu. Ona však obvinenia odmieta. 

Posledná rozlúčka s legendárnym
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Česká televízia)

Viac o téme: Rudolf Jelínek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu