Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Fanúšikovia v SMÚTKU: Zomrel herec (†51) zo slávneho seriálu... Trpel vážnym hendikepom!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: MGM Worldwide Television Productions Inc.)

LOS ANGELES - Herecký svet cez víkend zasiahla mimoriadne smutná správa. Vo veku 51 rokov zomrel americký herec nigerijského pôvodu Obi Ndefo. Preslávil sa úlohou Bodieho Wellsa v seriáli Dawsonov svet. Príčinou úmrtia bolo zlyhanie srdca po dlhotrvajúcom boji s poruchou príjmu potravy!

Informáciu o jeho skone priniesla hercova sestra Nkem Ndefo prostredníctvom sociálnej siete Facebook. „Som zlomená z odchodu môjho mladšieho brata,“ uviedla v nedeľu na svojom profile. „Viem, že konečne našiel pokoj,“ dodala a neskôr prezradila aj príčinu jeho úmrtia. 

„Tragicky, Obiho srdce vypovedalo službu po dlhotrvajúcom boji s poruchou príjmu potravy - orthorexiou,“ odhalila. Orthorexia je mentálna porucha charakterizovaná extrémnou snahou stravovať sa zdravo a extrémnym vyhýbaním sa jedlám, ktoré postihnutá osoba označuje za "nezdravé". Sestra sa rozhodla priznať príčinu preto, aby sa o tejto poruche viac hovorilo. 

Fanúšikovia v SMÚTKU: Zomrel
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: MGM Worldwide Television Productions Inc.)

„Vždy si bol a vždy budeš jasným a žiariacim svetlom,“ napísala v emotivnom príspevku na Instagrame herečka Mary Margaret Humes, ktorá v seriáli Dawsonov svet stvárnila úlohu Gale Leery, teda matku hercovej postavy. Ako informuje magazín People, okrem spomínaného seriálu sa Obi objavil napríklad v Star Treku či vo Hviezdnej bráne. 

Posledné roky svojho života ho trápili aj vážne zdravotné problémy. V roku 2019 ho totiž na parkovisku pred supermarketom prešlo SUV. Utrpel vážne zranenia, kvôli ktorým mu museli amputovať obe nohy. „Hovoril som si - dobre, mám amputované obe nohy a neviem, ako to zvládnem. Ale ja to zvládnem,“ vyjadril sa po nehode herec. Česť jeho pamiatke!

 

Heartbroken at the loss of my younger brother 💔 and knowing he’s finally at peace ❤️‍🩹🕊️✨

Posted by Nkem Ndefo on Saturday, August 31, 2024

 

Viac o téme: Dawsonov svetObi Ndefo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu