Piatok18. október 2024, meniny má Lukáš, zajtra Kristián

Tvorcovia seriálu Simpsonovci úspešne predpovedali mnoho udalostí: Týchto PÄŤ sa môže naplniť už čoskoro!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Profimedia)

USA – Zdá sa, že ikonický animovaný seriál Simpsonovci úspešne predpovedal viaceré budúce udalosti. V niektorých prípadoch sa zase objavili strašidelné paralely so skutočnými udalosťami, ktoré prepísali dejiny. V roku 2024 sa môžu naplniť ďalšie, oveľa hrôzostrašnejšie predpovede.

Cez víkend stiahol televízny kanál Channel 4 epizódu s názvom „Lisa the Iconoclast“ pre podobnosť s pokusom o atentát na Donalda Trumpa počas organizovania predvolebného zhromaždenia v Pensylvánii. Epizóda, ktorá bola prvýkrát odvysielaná v 90. rokoch, sa mala v nedeľu dočkať reprízy, to sa však nestalo. Zobrazuje totiž strelca na streche budovy, zatiaľ čo dole prebieha verejné zhromaždenie. Po celé roky ľudia podozrievali autorov seriálu z toho, že majú schopnosť vidieť do budúcnosti. Predpovedali sériu skutočných udalostí vrátane nehody ponorky Titan. Ak sa ich predpovede budú aj naďalej napĺňať, v tomto roku nás čaká séria zaujímavých, no aj strašidelných udalostí, informuje portál HubPages.

Tvorcovia seriálu Simpsonovci úspešne
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Profimedia)

Tretia svetová vojna

V prvej špeciálnej epizóde Simpsonovcov, ktorá bola odvysielaná v relácii Tracey Ullmanovej v roku 1987, si Homer vystrelí zo svojej rodiny. Presvedčí ich, že začala 3. svetová vojna. „Prebuďte sa všetci. Je tretia svetová vojna. Rýchlo! Dole do protiatómového krytu. Padajú bomby. Keby toto bola naozaj jadrová vojna, už by sme boli všetci mŕtvi,“ hovorí Homer v epizóde. Neskôr uvedie, že Amerika zachránila Britov v druhej svetovej vojne, a naznačil, že ich zachráni aj v tej tretej.

Roboty nahradia ľudí

V 17. epizóde 23. série Homer prišiel o prácu po tom, čo jeho šéf, pán Burns, oznámil, že svojich zamestnancov nahrádza robotmi. „Spoznajte budúcich pánov ľudskej rasy. Vy ich vycvičíte a oni vás nahradia,“ hovorí Burns v epizóde. Vzhľadom na obrovský pokrok, ktorý odborníci v poslednej dobe dosiahli v oblasti technológií, by nebolo také ťažké si to predstaviť.

Žena-prezidentka

V epizóde s názvom „Back To The Future“ sa Lisa stáva prvou prezidentkou USA. Zatiaľ čo mnohí tvrdia, že „predpoveď“ sa už splnila s príchodom Kamaly Harrisovej ako prvej černošskej viceprezidentky, zaujíma ich, či by sa mohla stať aj prezidentkou. Ďalšia epizóda odvysielaná v roku 2016 naznačuje, že Trumpova dcéra Ivanka bude kandidovať na prezidentku. V jednej scéne je vidieť Homera, ktorý nosí odznak s nápisom: „Ivanka 2028.“

Prevzatie Marsu

V šiestej epizóde 27. série sa Lisa dozvie, že vláda hľadá dobrovoľníkov, aby sa presťahovali na Mars a ona a jej rodina sa prihlásia. Pripomína to prísľub Elona Muska kolonizovať Červenú planétu. Musk hosťoval v seriáli Simpsonovci v roku 2015 v epizóde s názvom „The Musk Who Fell to Earth“. Pristane v Springfielde v raketovej kapsule a zmení mesto na dystopiu vývojom nových produktov, o ktorých si myslí, že budú prínosom pre obyvateľov. V tejto epizóde je tiež predpoveď, že Musk kúpi Twitter.

Koniec sveta

V epizóde s názvom „Treehouse of Horror“ v 23. sérii musí rodina uniknúť, keď mesto pohltí záhadná čierna diera. Nakoniec pohltí celý Springfield a rodina nechá malú Maggie samu. Mnohí sa pýtajú, či to znamená, že svet môže byť na pokraji katastrofy. Podľa vedcov je však najbližšia čierna diera k našej planéte vzdialená 1560 svetelných rokov.

Scenáristi sú vzdelaní odborníci

Medzi ďalšie „predpovede“ v 35-ročnej histórii šou patrí príchod inteligentných hodiniek a útok tigra Siegfrieda a Roya. Marge kedysi roky pred vypuknutím eboly čítala knihu o tomto ochorení. Vo videu s názvom „The Simpsons Conspiracy: How They Predict The Future“ moderátor YouTube kanála zvaný Chuppl povedal: „Na rozdiel od väčšiny iných relácií sa tím scenáristov Simpsonovcov skladá prevažne zo spisovateľov, ktorí sú mimoriadne vzdelaní v oblastiach od matematiky po sociálne vedy.“ Dospel k záveru, že trvá približne 13 rokov, kým sa predpoveď z relácie naplní, a že najpresnejšie predpovede pochádzajú od spisovateľov, ktorí študovali odbory spojené s matematikou.

Viac o téme: Koniec svetaPredpovedeSimpsonovciTretia svetová vojnaKolonizácia Marsu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu