Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

SIMPSONOVCI to opäť dokázali: Pred viac ako 20-timi rokmi uhádli možného Bidenovho nástupcu! NEUVERITEĽNÁ podoba

Takmer dokonalá podoba Lizy Simpsonovej z animovaného seriálu Simpsonovci (marec 2000) a súčasnej viceprezidentky USA Kamaly Harrisovej
Takmer dokonalá podoba Lizy Simpsonovej z animovaného seriálu Simpsonovci (marec 2000) a súčasnej viceprezidentky USA Kamaly Harrisovej (Zdroj: X/Richard LaFleur)

NEW YORK – Žlté postavičky z ikonického mesta Springfield pozná mnoho ľudí naprieč celými generáciami. Je až neuveriteľné, že v epizódach, ktoré sa vysielali pred desiatkami rokov, sa odohrával dej podobný tomu zo súčasnosti. A nebolo ich teda málo. Tvorcovia sa trafili okrem iného aj do kandidátky, ktorá zrejme nahradí Bidena v prezidentskej kampani.

archívne video

Bidenová odchod z paláca (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Je priam neuveriteľné, ako presne dokázali tvorcovia úspešného animovaného seriálu Simpsonovci odhadnúť dobu, ktorá z ich pohľadu nastala o desaťročia neskôr. Trojica scenáristov Matt Groening, Sam Simon a James L. Brooks sa v mnohých prípadoch doslova trafila do súčasnej doby.

V jednej zo 768 epizód sa totiž objavila Liza Simpsonová ako prezidentka Spojených štátov. Pri pohľade na vystúpenie viceprezidentky Kamaly Harrisovej sa dá hovoriť o takmer dokonalej podobe. 

Predpovedali výhru Harrisovej 

Podčiarkuje to aj fakt, že po odstúpení prezidentského kandidáta a súčasnej hlavy USA Joea Bidena, je Kamala Harrisová jeho hlavnou favoritkou. Je tak celkom možné, že do boja o prezidentské kreslo zasadne po boku Trumpa práve prvá afroameričanka, ktorá sa stala viceprezidentkou. 

Na sociálnych sieťach sa už objavili rôzne diskusie, pričom podobnosť s Lizou Simpsnovou podčiarkol aj výber kostýmu počas jedného z Harrisovej príhovorov. V epizóde "Bart to the Future" z marca 2000 sa dospelá Liza stáva prezidentkou USA. Kamala Harrisová mala počas svojej prísahy v marci 2021, ako nová viceprezidentka USA, oblečený takmer identický fialový kostým. Dokonca sa zhodovali aj náhrdelníky z perál a do istej miery aj účesy. Vyzeralo to, akoby Harrisovú inšpirovala animovaná postavička. 

Šokovaná aj dabingová herečka 

Podobnosť šokovala dokonca aj hlavnú protagonistku v seriáli Yeardley Smithovú, hlas Lizy Simpsnovej, ktorá sa vyjadrila na X nasledovne: "Naozaj chcem veriť tomu, že Kamalu Harrisovú inšpirovala pri výbere kostýmu postavička Lizy Simpsnovej." 

Používatelia sociálnych sietí našli rýchlo zhodu medzi epizódou Simpsonovcov a súčasným politickým scenárom: "The Simpsons are back at it again!", s obrázkami porovnávajúcimi Harrisovej kostým s Lisou. Niektoré komentáre boli priam komické, pričom používatelia naznačovali, že autori seriálu sú cestovatelia v čase alebo, že pre ich nezvyčajné schopnosti odhaľovať budúcnosť, by ich mali študovať na Harvarde.  


 

Viac o téme: VoľbyUSASimpsonovciLiza2024PodobaKamala HArrisová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu