Pondelok30. september 2024, meniny má Jarolím, zajtra Arnold

Vražda Jany Gvuščovej: Dôkazy na proces nestačia!

Jana Gvuščová je nezvestná od augusta 2003. Zobraziť galériu (2)
Jana Gvuščová je nezvestná od augusta 2003.

POPRAD - Sudkyňa zhodila obžalobu zo stola! Prípad Štefana Brotvana (26), obvineného z vraždy Jany Gvuščovej, sa stáva nočnou morou policajtov a prokurátorov. Kauza dostala nový rozmer - predsedníčka senátu popradského súdu odmietla obžalobu prokurátorky pre porušenie práva obvineného na spravodlivý proces!

Štefan Brotvan (26) je z vraždy expriateľky Jany Gvuščovej obvinený od minulého vlaňajška. Podľa predsedníčky senátu Márie Petruškovej však dôkazy nestačia na to, aby si Brotvan sadol na lavicu obžalovaných. V kauze sú závažné procesné chyby, najmä zistenia o porušení práv obhajoby. „Vykonané dôkazy neodôvodňujú postaviť obvineného pred trestný senát,“ uviedla sudkyňa. Rozhodnutie, ktoré je v prípade novým zvratom, ešte nie je právoplatné. Prokurátorka, z vraždy obvinený Brotvan a rodičia Jany môžu ešte podať sťažnosť. „ Cítime sa ukrivdení. Človek, ktorý sa raz priznal, že zabil moju dcéru, ostane nepotrestaný?“ rozhorčila sa matka Jany, Eva Gvuščová (49), ktorá nechápe, prečo si polícia, prokuratúra a súdy nevedia s prípadom poradiť.

Ani živá, ani mŕtva


V auguste 2003 sa 19-ročná Jana Gvuščová nevrátila z diskotéky. Jej expriateľ Štefan Brotvan (26) popieral, že by mal s jej zmiznutím čokoľvek spoločné. Podľa skúšky na detektore lži však nehovoril pravdu. Neskôr sa pred vyšetrovateľom priznal, že Janu zaškrtil. Označil aj miesto, kam jej telo zakopal. Teraz však vinu popiera. Vlani v októbri Brotvana prepustili na slobodu, vyšetrovanie polícia skončila. Telo dievčiny sa nepodarilo nájsť ani špeciálnym röntgenom v apríli. Rodičia nepožiadali o jej vyhlásenie za mŕtvu, preto polícia po nej naďalej pátra ako po nezvestnej.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu