Pondelok30. september 2024, meniny má Jarolím, zajtra Arnold

Janka Gvuščová: Biostopy nepotvrdili, že v poli bolo zakopané telo

Pred tromi týždňami hľadali špeciálnym röntgenom telo tri a pol roka nezvestnej Jany Gvuščovej.
Pred tromi týždňami hľadali špeciálnym röntgenom telo tri a pol roka nezvestnej Jany Gvuščovej.

POPRAD - Zhasla aj posledná iskierka nádeje. Analýza biostôp, ktoré polícia našla v poli pri Poprade, a ktoré mohli vniesť viac svetla do prípadu nezvestnej Janky Gvuščovej (23), sa skončila negatívne. Nepotvrdilo sa, že by na tomto mieste bolo niekedy zakopané telo dievčiny. Hoci je už na súde obžaloba z jej vraždy, polícia po Janke stále pátra ako po nezvestnej.

Pred tromi týždňami hľadali špeciálnym röntgenom telo tri a pol roka nezvestnej Jany Gvuščovej (23) na mieste, ktoré im označil jej expriateľ Štefan Brtovan. Prístroj určil jedenásť lokalít. Telo Janky však nenašli a nájdené biostopy zaslali na rozbor do Kriminalisticko- expertízneho ústavu. „Výsledky expertízy nepotvrdili, že nájdené biostopy majú niečo spoločné s nezvestným dievčaťom,“ prezradil Novému Času policajný zdroj.

Zdroj blízky vyšetrovaniu nás informoval, že ak telo nedokázal nájsť tento prístroj, nepodarí sa to ani žiadnou inou technikou. Keďže je už podaná žaloba, o ďalšom zabezpečovaní dôkazov by musel rozhodnúť súd. Predseda Okresného súdu v Poprade František Zelený vyhlásil, že termín pojednávania bude vytýčený do konca mesiaca. Aj keď sa na súde bude pojednávať prípad vraždy Janky Gvuščovej, dievča stále figuruje na zozname nezvestných. K jej vražde sa ešte v apríli 2006 pred vyšetrovateľom priznal Štefan Brtovan (26), ktorý polícii ukázal aj miesto, kde telo zakopal. Neskôr však výpovede zmenil. V októbri bol z väzby prepustený na slobodu a v novembri polícia ukončila vyšetrovanie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu