Streda25. september 2024, meniny má Vladislav, zajtra Edita

Sicko

Michael Moore, držiteľ Oscara za film Bowling for Columbine a Zlatej palmy z Cannes za film Fahrenheit 9/11 si vo svojom novom filme berie na mušku americký zdravotný systém.

Zdravotná starostlivosť v najbohatšej krajine na svete je podľa medziná- rodného porovnania na úrovni niektorých rozvojových krajín. Moore ukazuje prípady ľudí, ktorým bola odmietnutá pomoc, navzdory faktu, že platia zdravotnú poistku. Porovnáva starost- livosť o chorých v USA, Kanade a ďalších štátoch. Pre súčasnú americkú vládu bolo zvlášť nepríjemné, keď Moore priviezol skupinku záchranárov z 11. septembra 2001 na Kubu, kde sa im dostalo starostlivosti, ktorá im bola doma odopretá.

Vo filme SiCKO nechýba obvyklý Mooreov humor, s ktorým vypočítava koľko ľudí zo zdravotných poisťovní pripadá na jedného kong- resmana (a koľko to stojí). Prajeme skoré uzdravenie. Premietaniu filmu v USA predchádzala slovná prestrelka medzi úradmi a režisérom. Po premiére na festivale v Cannes 2007 bol nakoniec SiCKO úspešne uvedený aj v amerických kinách.

Žáner:dokumentárny
Distribúcia: Palace Pictures
Odporúčaná prístupnosť: MN - 12
www.sicko-themovie.com
Premiéra: 3. januára 2008
Scenár: Michael Moore
Réžia: Michael Moore



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu