Pondelok30. september 2024, meniny má Jarolím, zajtra Arnold

Led Zeppelin pôjde na turné

Led Zeppelin
Led Zeppelin (Zdroj: Profimedia)

LOS ANGELES - Špekulácie, ktoré kolovali medzi novinármi i fanúšikmi britskej legendy Led Zeppelin o tom, že kapela po absolvovaní jediného londýnskeho koncertu odohrá aj ďalšie vystúpenia sa ukázali ako pravdivé. Ian Astbury, spevák skupiny The Cult, počas koncertu v Cincinnati povedal, že sa do USA vrátia, pretože budú v roku 2008 predkapelou omnoho slávnejších kolegov z hudobnej brandže.

"Kapela, ktorej koncert budeme otvárať, sa začína na L a obsahuje aj písmenko Z," povedal Astbury. Z obecenstva sa potom ozvalo Led Zeppelin, na čo 45-ročný spevák odpovedal súhlasným gestom.

Led Zeppelin sa presadili na konci šesťdesiatych rokov debutovým albumom s jednoduchým eponymným názvom, po ňom nasledovali ďalšie silné nahrávky v približne ročných intervaloch. Hity ako Whole Lotta Love, Communication Breakdown, ale najmä nezabudnuteľná balada Stairway To Heaven predstavuje už dnes to najlepšie, čo sa v rockovej hudbe kedy vytvorilo.

Skupina z Londýna sa rozpadla v roku 1980 po smrti bubeníka Johna Bonhama. Ten sa zadrhol vlastnými zvratkami na druhý deň po jednej párty, kde zrejme pil viac než to jeho telo znieslo. Ostatní členovia skupiny spolu nehrali 19 rokov. Súčasnú zostavu teda tvoria spevák Robert Plant, gitarista Jimmy Page a basgitarista John Paul Jones. Londýnsky koncert a možno aj turné odohrá za bicími spolu s kapelou Bonhamov syn Jason.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu