Kornútik je zo špeciálneho cesta, ktoré sa dováža z Talianska, naplní sa syrom, prísadami, paradajkovým pretlakom a dá sa zapiecť.
BRATISLAVA - To je pochúťka! Potešia sa všetci milovníci talianskeho národného jedla. Pizzu síce dostať na každom rohu, ale teraz je tu novinka - pizza v kornútiku, tzv. konopizza.
Dostať ju v bratislavskom rýchlom
občerstvení a dá sa jesť ako zmrzlina.
S nápadom spraviť pizzu do
kornútika prišli v Taliansku,
kde sa aj okamžite ujal. „Je
to inovatívna myšlienka
najmä pre mladých. Čakáte
len trošku viac ako tri minúty
a hneď môžete jesť aj
priamo na ulici,“ uviedla
Petra Pavlíková, projektová
manažérka.
Kornútik je vlastne špeciálne cesto, ktoré sa bez oleja upečie pri tristo stupňoch za veľmi krátky čas. Najprv sa však naplní prísadami ako normálna pizza. „Vkladá sa vrstva špeciálneho topiaceho sa syra, prísady podľa chuti a horúci paradajkový pretlak. Medzi rôzne druhy sme zaradili aj oravskú slaninku, ktorá sa hneď uchytila. Slováci sa nezaprú,“ zasmiala sa Pavlíková. Okrem slaných pízz sa vyrába aj konopizza zo sladkého cesta. Cena pochúťky sa pohybuje od 49 do 69 korún.
Kornútik je vlastne špeciálne cesto, ktoré sa bez oleja upečie pri tristo stupňoch za veľmi krátky čas. Najprv sa však naplní prísadami ako normálna pizza. „Vkladá sa vrstva špeciálneho topiaceho sa syra, prísady podľa chuti a horúci paradajkový pretlak. Medzi rôzne druhy sme zaradili aj oravskú slaninku, ktorá sa hneď uchytila. Slováci sa nezaprú,“ zasmiala sa Pavlíková. Okrem slaných pízz sa vyrába aj konopizza zo sladkého cesta. Cena pochúťky sa pohybuje od 49 do 69 korún.