Piatok27. september 2024, meniny má Cyprián, Damián, zajtra Václav

Izraelská armáda pri náletoch v Libanone zasiahla vo štvrtok asi 220 cieľov

Izraelské útočné sily
Izraelské útočné sily (Zdroj: SITA/AP Photo/Tsafrir Abayov)

JERUZALEM - Izraelské stíhačky vo štvrtok počas náletov v Libanone zasiahli približne 220 cieľov spájaných s proiránskym hnutím Hizballáh. Informoval o tom spravodajský web The Times of Israel (TOI), ktorý sa odvolal na vyhlásenie izraelskej armády.

Podľa TASR sa v ňom tiež uvádza, že medzi ciele izraelskej armády patrili budovy používané Hizballáhom, raketomety používané pri útokoch na severný Izrael, sklady zbraní i agenti Hizballáhu. Útoky sa odohrali v južnom Libanone aj v údolí Bikáa na východe krajiny.Podľa libanonského denníka L'Orient-Le Jour (OLJ) bol terčom jedného z útokov aj veliteľ dronovej jednotky Hizballáhu Muhammad Srúr, známy aj ako Abú Sálih, ktorého osud zatiaľ nie je známy.

archívne video

Hizballáh v Libanone sleduje rovnakú extrémistickú a nebezpečnú ideológiu ako Hamas a strieľa na sväté miesta v Izraeli, uviedol Daniel Hagari (Zdroj: Twitter/Israel Defense Forces)

Pri útoku na objekt, kde sa tento veliteľ zdržiaval, zahynuli najmenej dvaja ľudia a 15 ďalších utrpelo zranenia, dodalo libanonské ministerstvo zdravotníctva.OLJ dodal, že izraelská armáda vo štvrtok večer podnikla nové nálety proti Hizballáhu v južnom Libanone.

Viac o téme: útokyArmádaIzraelLibanon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu