Piatok27. september 2024, meniny má Cyprián, Damián, zajtra Václav

Izraelské útoky na Libanon: UNICEF upozorňuje na rastúci počet detských obetí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP)

BEJRÚT - Detský fond OSN (UNICEF) v piatok odsúdil prudkú eskaláciu násilia medzi Izraelom a hnutím Hizballáh a upozornil, že pri bombardovaní Libanonu zomierajú deti "desivým tempom". Informuje o tom agentúra AFP.

Izrael, ktorý sa s hnutím Hizballáh ostreľuje pravidelne od začiatku vojny v Pásme Gazy vlani v októbri, tento týždeň spustil najintenzívnejšie letecké útoky na Libanon od vojny v roku 2006. Bombardovanie, ktorého cieľom sú podľa izraelskej armády pozície Hizballáhu, si od pondelka podľa libanonských úradov vyžiadalo približne 700 obetí. Medzi obeťami pondelkových a utorkových útokov bolo aj 50 detí, uviedol UNICEF s odvolaním na údaje libanonského ministerstva zdravotníctva.

"Útoky na Libanon zabíjajú a zraňujú deti desivým tempom," povedal predstaviteľ UNICEF-u v Libanone Edouard Beigbeder. Podľa jeho slov sa situácia "zmenila z krízy na katastrofu". "Utrpenie detí sa musí skončiť," dodal a vyzval na zastavenie bojov. Izrael sa proti obvineniam z veľkého počtu civilných ohradil a obvinil Hizballáh, že využíva civilistov ako ľudské štíty.

Viac o téme: DetiIzraelLibanonUNICEF
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu