Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Irán označil výbuchy pagerov v Libanone za "masovú vraždu" a viní z nej Izrael

Ilustračná foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračná foto (Zdroj: Getty Images)

TEHERÁN - Irán v stredu obvinil Izrael z "masovej vraždy" po utorkových výbuchoch komunikačných zariadení (pagerov), ktoré používa aj libanonské militantné hnutie Hizballáh podporované Teheránom.

Hovorca iránskeho ministerstva zahraničných vecí Násir Kanání uviedol, že "odsudzuje teroristický čin sionistického režimu... ako príklad masovej vraždy".Aj Rusko v stredu odsúdilo smrtiaci útok v Libanone a vyzvalo "všetky zúčastnené strany na zdržanlivosť".

Irán označil výbuchy pagerov
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

"Dôrazne odsudzujeme bezprecedentný útok na spriatelený Libanon a jeho občanov, ktorý predstavuje hrubý zásah do jeho suverenity a vážne spochybnenie medzinárodného práva s použitím nekonvenčných zbraní," uviedla hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Mária Zacharovová. Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov zdôraznil, že je "potrebné určiť príčiny a okolnosti incidentu a zároveň identifikovať tých, ktorí za tým stoja".Podľa libanonského ministerstva zdravotníctva zahynulo v utorok pri výbuchoch komunikačných zariadení najmenej deväť ľudí a ďalších takmer 3000 utrpelo zranenia.

Viac o téme: VraždaVýbuchyIránIzraelPager
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu