Piatok20. september 2024, meniny má Ľuboslav, Ľuboslava, zajtra Matúš

Transgender modelka zabitá iba deň po prijatí zákona: Nebezpečný homofóbny jazyk ovládol gruzínsky parlament!

 Kesaria Abramidzeová
Kesaria Abramidzeová (Zdroj: profimedia.sk)

TBILISI – Jedna z najznámejších transrodových žien v Gruzínsku bola brutálne zabitá vo svojom dome. K vražde došlo iba deň po tom, čo tamojší parlament schválil zákon proti LGBT komunite.

Kesaria Abramidzeová (37) bola vo svojom byte dobodaná na smrť. Podľa úradov ide o „úmyselnú vraždu spáchanú s osobitnou krutosťou a priťažujúcimi okolnosťami na základe pohlavia“. Podozrivým z brutálnej vraždy je 26-ročný muž, občan Gruzínska, informuje BBC.

Letecké zábery na Bratislavu týždeň po začiatku lejakov (Zdroj: Tip čitateľa)

Organizácie na ochranu ľudských práv vraždu spájajú s novým zákonom proti LGBT komunite a tvrdia, že jeho presadzovanie vládou podporilo transfóbne zločiny z nenávisti v krajine. Skutok odsúdila aj gruzínska prezidentka Salome Zurabišviliová, ktorá uviedla, že vražda vyvolala naliehavé otázky o diskriminácii v krajine.

Legislatíva a prijatý zákon premiéra Irakliho Kobachidzeho obmedzuje práva LGBT ľudí, zakazuje sobáše medzi osobami rovnakého pohlavia, rodovo potvrdzujúce operácie, adopcie detí ale aj akúkoľvek podporu vzťahov medzi osobami rovnakého pohlavia. Návrh zákona prešiel v utorok 17. septembra jednohlasne aj napriek kritike zo strany organizácii na ochranu ľudských práv. Vláda pri presadzovaní zákona mala používať homofóbny a transfóbny jazyk. Legislatívu odsúdili aj predstavitelia Európskej únie a uviedli, že zákon ohrozuje deklarovaný cieľ krajiny vstúpiť do EÚ.

Viac o téme: VraždaGruzínskoZákon proti LGBT komunite
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu