Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Trumpova popredná republikánska kritička Cheneyová povedala, že bude voliť Harrisovú

Liz Cheneyová
Liz Cheneyová (Zdroj: SITA/AP Photo/Jae C. Hong)

WASHINGTON - Liz Cheneyová, popredná kritička bývalého prezidenta Spojených štátov Donalda Trumpa v radoch jeho Republikánskej strany, uviedla, že v nadchádzajúcich prezidentských voľbách bude hlasovať za demokratku Kamalu Harrisovú. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

"Ako konzervatívec, človek, ktorý verí v ústavu a záleží mu na nej, som o tom veľa rozmýšľala. A kvôli nebezpečenstvu, ktoré Donald Trump predstavuje, nielenže nebudem voliť Donalda Trumpa, ale budem voliť Kamalu Harrisovú," uviedla Cheneyová v prejave na Dukeovej univerzite v Severnej Karolíne.

archívne video

Trump a Pellegrini ocenili vzťahy, americký prezident by rád navštívil SR

Cheneyová ako jedna z mála republikánov podporila druhú ústavnú žalobu, čiže impeachment, proti Trumpovi za jeho úlohu pri útoku Trumpových priaznivcov na Kapitol 6. januára 2021. Pôsobila tiež ako podpredsedníčka výboru Snemovne reprezentantov, ktorý útok vyšetroval. Tvrdí, že Trump predstavuje nebezpečenstvo pre americkú demokraciu.

O kreslo v Kongrese prišla dcéra bývalého viceprezidenta Dicka Cheneyho po tom, ako v roku 2022 prehrala republikánske primárky s kandidátom, ktorému Trump vyjadril podporu. Jej vplyv v Republikánskej strane je teraz skôr okrajový.

Viac o téme: VoľbyHlasovanieUSADonald TrumpKamala HarrisováLiz Cheneyová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu