Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Hizballáh vypálil rakety na pozície izraelskej armády na Golanských výšinách

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Hadi Mizban)

BEJRÚT - Libanonské militantné hnutie Hizballáh oznámilo, že v utorok vypálilo viacero rakiet na pozície izraelskej armády na Izraelom okupovaných Golanských výšinách. Reagovalo na izraelské útoky na východe Libanonu počas uplynulých dní.

Bojovníci Hizballáhu spustili intenzívnu paľbu raketami na dve pozície izraelskej armády na Golanských výšinách. Izraelská armáda potvrdila, že z libanonského územia bolo vypálených približne 55 striel."Niektoré zo striel boli zneškodnené a zvyšok padol do otvorených oblastí. Zranenia neboli hlásené," uviedla armáda vo vyjadrení a dodala, že niektoré z rakiet spôsobili požiar. Armáda tiež oznámila, že jej sily zasiahli jedno zo zariadení, z ktorého boli rakety odpálené.

archívne video

Hizballáh v Libanone sleduje rovnakú extrémistickú a nebezpečnú ideológiu ako Hamas a strieľa na sväté miesta v Izraeli, uviedol Daniel Hagari (Zdroj: Twitter/Israel Defense Forces)

Izrael v pondelok zasiahol sklady zbraní Hizballáhu v údolí Bikáa na východe Libanonu. Predtým pri útoku Hizballáhu na severe Izraela prišiel o život jeden vojak.

K takýmto cezhraničným útokom dochádza počas viac než desať mesiacov trvajúceho konfliktu v Pásme Gazy takmer každodenne, pripomína AFP. V Libanone prišlo o život viac než 580 ľudí, prevažne bojovníkov, no tiež najmenej 128 civilistov. Na izraelskej strane podľa údajov armády zahynulo 23 vojakov a 26 civilistov, píše AFP.

Viac o téme: RaketyIzraelHizballáhGolandské výšiny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu