Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Dovolenkári sa sťažujú: Šokujúce ceny potravín na Rhodose! To vážne toľko stojí maslo a pečivo?

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ATÉNY - Dovolenkári v snahe ušetriť si častokrát prenajímajú len ubytovanie s kuchynkami a varia si sami. V praxi to však nemusí byť výhodné pre každého. Príkladom je Poľka, ktorá ukázala ceny v Grécku na ostrove Rhodos, pri ktorých sa chytala za hlavu. Najmä cena masla bola astronomická.

 archívne video

Dovolenkárov v Chorvátsku vo večerných hodinách vystrašil požiar. (Zdroj: Tip čitateľa )

Kupovať si vlastné potraviny a variť si doma, nemusí byť na dovolenke len otravné, ale aj drahé. Presvedčila sa o tom poľská turistka s manželom na dovolenke na gréckom ostrove Rhodos. Keď uvidela ceny v miestnom obchode, len krútila hlavou. "Myslela som si, že domáce varenie bude lacnejšie," povedala pre o2.pl.

 

Na porovnanie uviedla niekoľko príkladov. Napríklad tri žemle Kaiser, ktoré boli spoločne balené, stáli 2,17 eura. Kilogram banánov v gréckom obchode stojí 2,85 eura. Vysoké ceny boli markantné aj pri jablkách, pri ktorých kilogram vyšiel 3,89 eura. Syr eidam mal tiež vysokú cenu, za neho museli zaplatiť 3,93 eura za 200 g. Kilogram zemiakov tam stál 1,57 eura, čo nie je až také hrozné. Čo je však brutálne, je cena masla. Za 250 g musíte zaplatiť 5,28 eura.

Dovolenkári sa sťažujú: Šokujúce
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Poľský ekonóm Marek Zuber reaguje, že majitelia malých obchodíkov v centre mesta si uvedomujú, že dovolenkári si prenajímajú ubytovanie práve v centrách miest. "Preto nápady upraviť ceny a zarobiť čo najviac peňazí na turistoch," uvádza. Paradoxne je to momentálne najviac viditeľné v Chorvátsku, ktoré v cenách poráža Grécko, Španielsko či dokonca Taliansko.

Viac o téme: DovolenkaMasloGréckoRhodos
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu