Štvrtok19. september 2024, meniny má Konštantín, zajtra Ľuboslav, Ľuboslava

Aj vy ste doteraz skladovali syr nesprávne? Môže sa pokaziť, ak neurobíte TOTO

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Syr je celosvetovo obľúbenou potravinou. Má nespočetné druhy, ktoré sa dajú použiť na množstvo spôsobov. Treba ho však vedieť aj skladovať.

Či už ste znalcom gurmánskych syrov, alebo si len vychutnávate plátok čedaru v sendviči, je dôležité vedieť, ako ho správne skladovať. Každý typ má jedinečné skladovacie potreby, aby zostal čerstvý ako v deň, keď ste ho kúpili.

archívne video

Emma Drobná prezradila, aké potraviny tvoria jej jedálniček: Radšej ako diéty uprednostňuje pohyb (Zdroj: Vlado Anjel)

Takže, ak ste boli frustrovaní z toho, že sa váš syr kazí rýchlejšie, než ste očakávali, môže to byť preto, že ste všetok svoj syr skladovali rovnakým spôsobom. To je dôvod, prečo sa jedna žena rozhodla, že sa podelí na sociálnej sieti o svoje tipy, ako zabrániť tomu, aby mliečna pochúťka nevyšla nazmar.

Nadšenkyňa do jedla, ktorá uverejňuje príspevky pod hashtagom @eatlean, zdieľala svoje „dva triky , ktoré vám pomôžu udržať váš syr po otvorení dlhšie čerstvý“. Vo videu, ktoré má už viac ako 6300 videní, ukazuje, ako správne skladovať dva bežné druhy syra.

@eatlean 2 hacks to help keep your cheese fresher for longer once opened #eatlean #eatleancheese #proteincheese #hacks #foodhacks #foodtiktok ♬ ALMOST HOME - Mad Adix, Marc Steinmeier

Najprv sa pustí do ukážky s mäkkým syrom, ktorý sa často používa ako nátierka alebo dip. Mäkké syry ako brie, camembert a ricotta majú tendenciu sa kaziť rýchlejšie ako bloky.

Môžu sa však uchovať čerstvé, ako vysvetlila šikovná gazdinka. Podľa nej máme odstrániť alobal zo syra a nahradiť ho tesnou lepiacou fóliou. A pokračuje: "Umiestnite viečko späť nahor, aby ste zabezpečili, že bude čo najlepšie vzduchotesné."

Fanúšikom potom poradila, ako blok syra skladovať inak. „Zabaľte do pergamenového papiera, zaistite páskou a napíšte dátum otvorenia,“ dodala.

Keď sa klip stal virálnym, používatelia TikTok sa pýtali, či je v poriadku zmraziť ich syr. V následnom videu vysvetlila: „Nastrúhajte syr! Tým sa zabezpečí, že sa textúra syra počas procesu zmrazovania a rozmrazovania nezmení! Pridajte do vrecka s uzáverom na zips, aby bol vzduchotesný."

Viac o téme: PotravinySkladovanieSyr
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu