Nedeľa8. september 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Tragédia na najvyššej hore Nemecka! Mladík zomrel po zásahu bleskom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BERLÍN - Po zásahu blesku zomrel v nedeľu na najvyššej hore Nemecka 18-ročný mladík. Silné búrky si pritom v Nemecku vyžiadali viacero zranených, informuje agentúra DPA.

Podľa polície sa mladík vybral v nedeľu na najvyšší nemecký vrch Zugspitze (2 962 metrov nad morom) v Bavorsku s ďalšími dvoma mužmi. Pri návrate z vrcholu hory ich zastihli búrky a zasiahlo niekoľko bleskov.

archívne video

Blesky nad Strečnom (Zdroj: Zregionu.sk)

Osemnásťročný mladík zo spolkovej krajiny Severné Porýnie-Vestfálsko utrpel smrteľné zranenia a o jeho kamarátov sa postarali záchranári, uviedli viaceré médiá. Záchrannú operáciu komplikovalo počasie, ku skupine chlapcov najskôr nemohol vzlietnuť vrtuľník, pričom nefungovala ani miestna železničná doprava. V dôsledku opakovaných úderov bleskov v okolí tak mohla záchranná operácia pokračovať len s oneskorením.

V dôsledku nepriaznivého počasia a búrok utrpela na severe Nemecka zranenia v nedeľu aj šesťčlenná rodina. Jej členovia, jeden dospelý a päť detí, sedeli pod stromom v parku v meste Delmenhorst, keď ich v poobedných hodinách zasiahol blesk. Záchranári museli jedno z detí oživovať, pričom všetkých členov rodiny previezli do nemocnice. Po incidente je stav dvoch členov rodiny kritický, uviedla hovorkyňa polície.

Viac o téme: TragédiaBleskMladíkNemeckoNajvyššia hora
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu