Pondelok16. september 2024, meniny má Ľudmila, zajtra Olympia, Melisa

Na severe Nemecka podpálili železničnú infraštruktúru: Nikto sa nezranil

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Michael Probst)

HAMBURG - V pondelok došlo na železničnej trati medzi Hamburgom a Brémami na severe Nemecka k podpaľačskému útoku. Nikto sa nezranil, informovala tamojšia polícia. Informuje o tom agentúra DPA.

Páchatelia v Brémach v skorých ranných hodinách poliali vedenie v káblovej šachte horľavinou a zapálili ho. Nemecká štátna bezpečnostná agentúra vyšetruje, či bol zločin politicky motivovaný. Útok spôsobil obmedzenia v doprave - cez hlavnú stanicu v Brémach nemohli premávať žiadne vysokorýchlostné vlaky medzi nemeckou spolkovou krajinou Severné Porýnie-Vestfálsko a Hamburgom.

archívne video

Muž pobodal v nemeckom Mannheime viacero ľudí (Zdroj: X / @DerWiderstand8)

Neskôr mohli diaľkové vlaky smerujúce do západnej spolkovej krajiny podľa hovorkyne nemeckej železničnej spoločnosti Deutsche Bahn na stanici opäť zastaviť, hoci s meškaniami. Obmedzenia sa týkali aj regionálnych vlakov na trati Hamburg - Brémy.

Incident sa odohral po tom, čo sa sabotéri podpaľačskými útokmi zamerali predošlý piatok na trate na železničných uzloch vo Francúzsku. Výpadkom v železničnej doprave v dôsledku ich činov bolo podľa tamojšieho ministra dopravy Patriceho Vergrieteho postihnutých dovedna 800.000 ľudí vrátane 100.000 cestujúcich, ktorých spoje boli úplne zrušené.

Viac o téme: ŽeleznicaPodpaľačstvoútok Nemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu