Sobota6. júl 2024, meniny má Patrik, Patrícia, zajtra Oliver

Šokujúce odhalenia z Bieleho domu: Informátor prehovoril! Biden je schopný pracovať len od 10.  do 16. hodiny

(Zdroj: SITA/AP Photo/Evan Vucci)

WASHINGTON - Výkon Joea Bidena v minulotýždňovej debate proti Donaldovi Trumpovi naďalej vyvoláva otázniky. Teraz prichádzajú informátori, ktorí vysvetlili, prečo bol americký prezident v debate mimo formy.

Americký prezident Joe Biden je podľa zasvätených osôb v Bielom dome schopný pracovať na plný výkon len medzi 10. a 16. hodinou. Informuje o tom americký spravodajský web „Axios“. Na základe vyhlásení ôsmich súčasných alebo bývalých predstaviteľov Bidenovej administratívy Biely dom organizuje Bidenovu pracovnú rutinu na základe jeho zdravotného stavu.

archívne video

Bývalý americký prezident Donald Trump si bol zahrať svoj obľúbený golf (Zdroj: Profimedia)

Termíny sú prispôsobené

Mimo týchto časov je Biden náchylný na chybné výroky a príznaky vyčerpania. Preto sú verejné stretnutia prednostne naplánované medzi ránom a popoludním. Hovorca z Bieleho domu pre Axios povedal: "Je len jeden Joe Biden, ktorý tvrdo bojuje za rodiny a dosahuje bezprecedentné úspechy." 

81-ročný Biden, najstarší prezident v histórii USA, počas televíznej debaty proti Donaldovi Trumpovi hovoril chrapľavým hlasom a opakovane sa zasekával. To spôsobilo znepokojenie v demokratických radoch a vystupňovali sa požiadavky na Bidena, aby odstúpil z volieb v USA v roku 2024. Debata nebola mimoriadne dobre prijatá ani voličmi.

Väčšina voličov pochybuje o Bidenovej vhodnosti

Prieskum CBS News ukázal, že 72 percent registrovaných voličov v USA verí, že Biden nie je mentálne a kognitívne spôsobilý vykonávať funkciu prezidenta. Podobný počet respondentov chce, aby sa Biden vzdal druhého funkčného obdobia.

Ešte 9. júna v podobnom prieskume vyjadrilo 65 percent registrovaných voličov pochybnosti o Bidenovej vhodnosti na prezidenta, uviedla CBS News. Nedávna diskusia tieto obavy posilnila. Na porovnanie, 49 percent opýtaných si myslelo, že bývalý prezident Donald Trump nie je duševne spôsobilý, zatiaľ čo 50 percent tvrdí opak.

Viac o téme: Joe BidenPrezidentské voľby USA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu