Štvrtok27. jún 2024, meniny má Ladislav, Ladislava, zajtra Beáta

Obrovská tragédia českej rodiny v Chorvátsku: Pri výbuchu auta zomrelo 9-ročné dieťa, traja dospelí sú zranení

Rodina z Českej republiky sa vracala pravdepodobne z dovolenky a auto zaparkovali pri ceste
Rodina z Českej republiky sa vracala pravdepodobne z dovolenky a auto zaparkovali pri ceste (Zdroj: dnevnik TV)

OBROVAC – Chorvátske média informujú o výbuchu auta v meste Obrovac, ku ktorému došlo vo včerajších večerných hodinách. O život prišlo iba 9-ročné dieťa z Česka. Dve ženy vo veku 34 a 49 rokov a 39-ročný muž z Českej republiky boli prevezení do nemocnice v Zadare.

Prvé informácie naznačovali, že chlapec sa pravdepodobne stal obeťou zabudnutej míny z 90. rokov minulého storočia. Podľa najnovších informácií mal ale niekto do auta umiestniť výbušninu. Svedok výbuchu uviedol, že v čase tragédie utekal zraneným ihneď na pomoc. "Počuli sme silnú ranu, môj sused Slobodan zavolal sanitku. Obaja sme uvidieli dieťa, ktorému sa už nedalo pomôcť", uviedol pre chorvátsky Danas. Na mieste nešťastia sa nachádzali dve autá a pred nimi mali stáť ľudia celí od krvi.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 847 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Jedna zo žien utrpela ťažké zranenia v oblasti brucha a museli ju operovať. V súčasnosti sa nachádza na jednotke intenzívnej starostlivosti. Druhá žena utrpela vážne poranenie oka a bola hospitalizovaná. Jej zdravotný stav je stabilizovaný. Muž utrpel ľahšie zranenia a po ošetrení bol prepustený.

Policajti miesto činu zabezpečili a cesta bola uzavretá. Po splnení všetkých bezpečnostných podmienok začne vyšetrovanie. Prípad má na starosti príslušná prokuratúra v Zadare. Podľa informácií z denníka Slobodnadalmacija.hr rodina pred tragédiou zastavila vozidlo na kraji cesty pre poruchu. Krátko po tom došlo k tragédii. Polícia zatiaľ nevie presne určiť, čo v aute alebo pri aute explodovalo, ale podľa posledných informácií denníka vecernji.hr začína pracovať s verziou, že sa rodina vracala z kempu a v aute prevážali plynové bomby na varenie.

Viac o téme: TragédiaMínaChorvátskoVýbuch
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu