Sobota28. september 2024, meniny má Václav, zajtra Michal, Michael, Michaela

DRÁMA v Prahe: Pacientka (†28) vyskočila zo sanitky, zraneniam na mieste podľahla! ZARÁŽAJÚCA spoveď svedkyne

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Henrich Mišovič)

PRAHA – O desivý moment sa postarala istá pacientka, ktorú záchranári prevážali v sanitke centrom českej metropoly. Z veľmi nejasného sledu udalostí sa jej podarilo dostať až ku zadným dverám vozidla, ktoré otvorila a počas jazdy vyskočila von. Tento incident skončil tragicky.

archívne video

Slovenskí záchranári uviazli v kolóne. Nemohli zapnúť majáky ani sirénu

Koncom minulého týždňa sa odohral v Prahe incident, ktorý nemá obdoby. V nedeľu 23. júna dopoludnia prevážali českí záchranári v sanitke na frekventovanej ulici Karlovarská istú pacientku. Tej sa za zatiaľ neuvedených skutočností podarilo otvoriť zadné dvere na vozidle a počas jazdy vyskočila von. Stalo sa jej to osudným.  

Polícia Českej republiky podľa denníka TN.cz odmieta poskytnúť bližšie informácie o tejto tragickej udalosti. Rovnaké stanovisko zachovali aj českí záchranári. "Prišlo nám hlásenie, že v Prahe na Karlovarskej ulici vyskočila zo sanitky žena," vyjadril sa hovorca českej polície Jan Daněk.

Psychické problémy

Na miesto vyrazili do pár minút aj hasiči, ktorí v okolí incidentu postavili mobilnú zástenu. Doprava v tomto úseku bola obmedzená na niekoľko hodín. "Prípad je v štádiu vyšetrovania. V tejto chvíli sa nebudeme podrobnejšie vyjadrovať. Je to veľmi chúlostivá záležitosť," uviedol ešte v nedeľu 23. júna hovorca stredočeskej záchrannej služby Marek Hylebrant. 

Podľa českého Blesku išlo o pacientku vo veku 28 rokov, ktorá mala psychické problémy. Polícia tiež nevylúčila, že by mohlo ísť o samovraždu. 

Vodič mal požiť alkohol

Redakcii PrahaIn.cz sa mala ozvať nemenovaná žena, ktorá sa v skorých ranných hodinách nachádzala na čerpacej stanici, kde sa tragédia odohrala. "Bola som tam pár desiatok minút potom. Boli tam ešte sanitky, policajti, také tie zábrany, aby nebolo nič vidieť," uviedla.

"Hovorila som s ďalšími ľuďmi, ktorí tam postávali, pretože sme miestni a poznáme sa. Povedali mi, že chvíľu pred tou udalosťou bol na pumpe nejaký šofér pre fľašu tvrdého alkoholu, ktorý si tam predtým mal dať aj panáka," konštatovala.

DRÁMA v Prahe: Pacientka
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

"Vzali sme benzín a potom sme museli vycúvať, pretože výjazd z pumpy bol zablokovaný práve kvôli tej tragédii," dodala.

"Ospravedlňujem sa, ale ja som prišla až teraz na smenu, mám nočnú, nechcem nič hovoriť, pretože nič neviem," uviedla pre pražský portál obsluha čerpacej stanice. "Ako viem, že sa to tu stalo, ale vážne, vážne nechcem nič bližšie hovoriť," doplnil personál.

Svedkyňa incidentu sa však snažila naznačiť, že šofér s fľašou tvrdého alkoholu môže mať s nešťastnou udalosťou spojitosť. Pražská polícia však odmietla akékoľvek cudzie zavinenie. Len zopakovala, že stále nevylučuje aj možnosť samovraždy. 


 

Viac o téme: Alkohol za volantomSanitkaTragédiaZáchranáriIncidentSpoveďSvedkyňaPacientkaPrahaČRPolicie ČRKarlovarská ulica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu