Utorok17. september 2024, meniny má Olympia, Melisa, zajtra Eugénia

Portál Profesia.sk zeverejnil TOP 5 najžiadanejších pracovných pozícií: O TÚTO bol najväčší záujem

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - V prvých mesiacoch tohto roka malo najviac ľudí záujem o pozíciu predajcu leteniek a iných zájazdov. Na jeden zverejnený inzerát reagovalo v priemere 64 záujemcov, vyplynulo z dát pracovného portálu Profesia.sk. K najviac požadovaným zručnostiam zo strany zamestnávateľov patrilo ovládanie anglického jazyka.

"O niečo menej reakcií na pracovnú ponuku sme v Profesii zaznamenali pri ponukách práce vizualistu či regionálneho manažéra. Vysoký záujem prejavili záujemcovia aj o obľúbenú prácu administrátora internetového obchodu," priblížila odborníčka spoločnosti Zuzana Fabrici. Piatou najžiadanejšou pozíciou bol post generálneho riaditeľa, ktorý si podľa nej vyžadoval zo strany zamestnávateľov niekoľkoročné skúsenosti a vysokú mieru mäkkých zručností.

Tieto pracovné miesta mali podľa dát portálu najmä jednu spoločnú požiadavku, ktorou bolo ovládanie cudzieho jazyka, predovšetkým angličtiny. Medzi ďalšie potrebné zručnosti patrili dobré komunikačné schopnosti, prax a samostatnosť. Pri pozícii regionálneho manažéra, na rozdiel od ostatných štyroch pozícií, bolo najžiadanejším osobným predpokladom vlastníctvo vodičského preukazu.

Toto je kľúčové

Schopnosť pracovať s počítačom a iné mäkké zručnosti boli taktiež kľúčové pre ľudí hľadajúcich prácu. "Digitálna doba počíta s dostatočnými počítačovými zručnosťami ľudí v produktívnom veku. Potvrdzuje to aj nevyhnutnosť ovládať základné počítačové programy, ktoré sa opakovali v inzerátoch na päť najžiadanejších pozícií. Tri mäkké zručnosti vyžadované pri obľúbených pozíciách sú komunikačné schopnosti, zodpovednosť a flexibilita. Je pravdepodobné, že v budúcnosti to budú práve ony, ktoré odlíšia víťazov od porazených vo výberových konaniach," uzavrela Fabrici.

Viac o téme: PrácaZručnostiPracovné pozícieProfesia.sk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu