Streda23. október 2024, meniny má Alojzia, zajtra Kvetoslava

Katka opäť nôtila Mečiarovi

Na víkendovom sneme HZDS sa po boku šéfa objavila aj jeho mladá asistentka.
Na víkendovom sneme HZDS sa po boku šéfa objavila aj jeho mladá asistentka.

BANSKÁ BYSTRICA - Na víkendovom krajskom sneme HZDS v Banskej Bystrici bolo opäť veselo! O dobrú náladu v ľudovom štýle sa postarala Katka Rosinová (19), mladučká asistentka šéfa hnutia Mečiara. Prítomným, priamo na želanie predsedu HZDS, zanôtila pár slovenských piesní. Do taktu jej hrala aj pravá ľudová kapela! Mečiar pri počúvaní Katkinho spevu nedokázal skryť blažený výraz.

Prítomnosť Kataríny Rosinovej niektorých účastníkov snemu prekvapila. Na verejnosť sa totiž nedávno dostali informácie, že mladučká čiernovláska to u Mečiara zabalila krátko po vlaňajších neúspešných prezidentských voľbách a následnej kauze ohľadom opekačky na chate v Dolnej Porube. Zdá sa však, že sa na scénu opäť vrátila.

Po kultúrnom programe zasadli predstavitelia HZDS za rokovacie stoly, aby sa zaoberali ďalším pôsobením hnutia v Banskobystrickom kraji. Dohodli sa, že vedenie krajskej organizácie začne už tento týždeň rokovať s politickými stranami o vytvorení prípadnej koalície pred blížiacimi sa voľbami do VÚC.

Krajský snem vyslovil stanovisko, že HZDS bude rokovať so všetkými subjektmi vrátane KDH a KSS. Stalo sa tak napriek minulotýždňovým ostrým vyhláseniam šéfa HZDS, ktorý v NR SR počas rozpravy o návrhu KDH, týkajúceho sa zrušenia Mečiarových amnestií, zásadne vylúčil spoluprácu svojho hnutia s kádehákmi. Zdá sa však, že jeho zákaz neporušia len v Banskej Bystrici.

Predseda bratislavského HZDS Ján Cuper potvrdil, že aj jeho organizácia rokuje o vytvorení koalície so všetkými relevantnými stranami, teda aj s KDH. Všetko však zostáva otvorené. Konečné stanovisko ohľadom ďalšieho regionálneho postupu sa prijme až na júnovom sneme HZDS v Prešove.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu